joi, 9 septembrie 2010

Există Sindicatul Tinerilor Profesori sau este doar o glumă proastă?

,,Sindicatul Tinerilor Profesori din România a apărut din dorinţa apărării intereselor profesionale ale salariaţilor din sistemul educaţional în vederea unei mai atente supravegheri a respectării drepturilor salariaţilor, asigurării bunăstării generale, a bunei-credinţe în relaţiile de muncă, a eliminării corupţiei din educaţie, a reprezentării corecte a membrilor de sindicat.
Sindicatul Tinerilor Profesori din România este persoană juridică română a cărei activitate se desfăşoară în conformitate cu prevederile Constituţiei, Codul Muncii, Statutul pesonalului didactic, Contractul Colectiv de Munca, ale Legii Sindicatelor, precum şi prevederile prezentului Statut.''
Am aflat de vreo 6 luni despre existenţa unui  sindicat al tinerilor profesori care încerca atunci, destul de agresiv, să racoleze noi membri. Nu am acordat  atenţie sperând că este doar o glumă proastă a unor oameni care nu au habar despre ceea ce trebuie să fie un sindicat şi despre cum se organizează şi conduce acesta. În iunie am aflat din nou despre existenţa unui grup de vreo 12 oameni care se ambiţionează să se autodenumească sindicat. Am fost unul dintre cei care s-au străduit să îndrepte răul făcut de unii dintre aceştia sutelor de elevi nevinovaţi din două licee bucureştene. 
În mod normal lucrurile ar fi trebuit să se clarifice în justiţie, dar acum, la începutul unui nou an şcolar, aflu că acest sindicat tot încearcă să se afirme, tot încearcă să atragă membri de sindicat nemulţumiţi de modul cum liderii noştri de sindicat ne reprezintă. 
Atâta timp cât nu cunoaştem nimic despre existenţa unui statut al respectivului sindicat, a unei hotărâri judecătoreşti de constituire a acestui sindicat, despre existenţa unui sediu, a unui proces verbal de constituire a sindicatului semnat de cel puţin 15 membri fondatori, mie acest sindicat mi se pare că este doar o glumă proastă.

2 comentarii:

ana spunea...

pai cam toate sindicatele din romania sunt niste glume...unele mai proaste altele mai putin proaste dar tot niste glume

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.