sâmbătă, 11 septembrie 2010

Mă grăbesc să înfiinţez Sindicatul profesorilor de 38 de ani

Legea Sindicatelor prevede câteva condiţii necesare pentru înfiinţarea unui sindicat. Nu cred că acestea pot fi încălcate şi totuşi, se pare că există Sindicatul Tinerilor Profesori, ceea ce cred că este o discriminare pe criterii de vârstă. Dacă nu este, atunci mă gândesc să înfiinţez repede de tot un sindicat al profesorilor de 38 de ani. Mă grăbesc pentru că peste mai puţin de o lună nu voi mai avea această vârstă. Oare domnul profesor Riegler, care are aproximativ vârsta mea, s-a gândit că în curând nu va mai fi tânăr? Ce o să facă atunci? O să se autoexcludă sau contează doar ca spiritul să fie tânăr? Dacă se întreabă cineva câţi profesori de 38 de ani voi putea atrage în sindicatul meu, pot să răspund că dacă domnul Riegler poate să aibă un sindicat cu 12 sau 15 membri, eu de ce nu aş putea să atrag cam tot atâţia?
Lăsând gluma deoparte trag un semnal de alarmă şi atrag atenţia liderilor de sindicat asupra acestui sindicat al tinerilor profesori. Din surse neverificate, aflu că ar avea aproximativ 100 de membri şi că este afiliat la Cartelul Sindical Alfa.

8 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Ce prostie mai e si asta? Pai cine o sa zica: "a, am imbatranit, ma retrag" Sau pana la ce varsta exact esti tanar? Unii se considera tineri la 50, altii zic la 30 de ani ca au imbatranit...

Ionel Dancu spunea...

Asta e problema ta?
Va temeti de concurenta?
Voi liberalii ar trebui sa si puneti in aplicare principiile "liberei concurente" sau asta e doar la televizor.
Oamenii care s-au inscris in acest sindicat sunt exact acei oameni care nu au fost aparati de sindicatul dvs. dupa ce le-ati luat cotizatiile.
Liderii vostri in loc sa apere oamenii propun sanctionarea lor.
Ce va legati de sintagma "tineri"?

Oae liberalii dvs. care au adus in educatia din Bucuresti cea mai corupta garnitura: Nutu, Chirpereanu. Ati cules coruptii celorlate partide si care acum v-au parasit.

Si nu cumva liberalii au infiintat un Partid care se numea PNL - aripa Tanara?

"Unii se considera tineri la 50, altii zic la 30 de ani"

Daniel Mălăelea spunea...

Domnule Dancu, eu nu am nicio legatura cu Nutu, Chirpereanu sau vreun corupt din PNL. Spre deosebire de dv, consider ca politicienii liberali sunt mult mai corecti decat ceilalti.
In mod normal, eu as fi salutat infiintarea unui nou sindicat care isi propune sa lupte pentru drepturile profesorilor. Dar dv ati plecat la lupta sindicala fara sa fiti pregatiti. Nu mi-au placut nici imprejurarile in care am luat contact cu sindicatul dv. Daca sindicatul dv este constituit legal, daca are scopuri nobile, atunci o sa va urez succes. Pana atunci imi permit sa raman rezervat.

Anonim spunea...

"trag un semnal de alarmă şi atrag atenţia liderilor de sindicat asupra acestui sindicat al tinerilor profesori"

Domnule Malaelea

Aveti un curat spirit stalinist. Atitudinea dvs. total necolegiala imi aduce aminte de colectivele din anii '50 revoltate, indignate, etc.
Care este alarma ca nu ma prind?
Acesti oameni sunt singurii din Romania care nu au mimat greva. Sunt singurii care isi apara membrii in afara spiritului de gasca partid-sindicat.

Si btw, sunteti in ilegalitate daca va implicati simultam in actiuni politice si sindicale.

Membrii unei organizatii sindicale au dreptul de a se retrage din organizatia sindicala fara a avea obligatia de a arata motivele. Este dreptul lor de asociere. Voi liberalii ar trebui sa intelegi asta daca in calitate de sindicalist nu acceptati libera concurenta

Daniel Mălăelea spunea...

Anonimule, ar trebui sa nu iti raspund dar o fac pentru ca vreau sa te informez ca eu sunt profesor si pot sa ader la orice organizatie sindicala si la orice partid politic. Sunt liber sa particip la orice actiune sindicala, civica, politica.Eu nu conduc niciun sindicat cu personalitate juridica, ci doar reprezint la nivelul unitatii un grup de profesori. Intelegi sau este prea greu pentru tine? De multi ani lupt din interiorul miscarii sindicale pentru ca aceasta sa mearga mai bine, incerc sa schimb ceea ce nu imi convine, incerc sa ma opun liderilor de sindicat care nu isi fac asa cum trebuie datoria. Cred ca este loc de un nou sindicat, cred ca se pot face multe lucruri bune cu oameni noi, dar cred ca este nevoie de profesionalism si nu este loc pentru diletanti.

Anonim spunea...

Cred ca sindicatul pe care il reprezentati a dat suficiente dovezi ca se preface ("mimeaza") ca apara drepturile oamenilor. Nu le mai purtati de grija celor care sunt prea tineri, va discrimineaza, va inseala asteptarile. Nu va obliga nimeni sa va inscrieti, deci nu vad care e problema... Fiti dvs. profesionistii.

Daniel Mălăelea spunea...

Colegule, nu vreau sa polemizam pe aceasta tema. Am destule nemultumiri legate de miscarea sindicala si nu vreau o dezamagire in plus. Eu nu am nimic cu voi, daca sindicatul vostru este in regula din punct de vedere juridic. Faceti cunoscute actele de constituire ale sindicatul pentru a nu mai exista suspiciuni. Si incercati sa-i ajutati cu adevarat pe oameni . Daca doar îi amagiti, atunci nu-si are rostul inca un sindicat.

Anonim spunea...

Extraordinar, nu-mi pot imagina atata demagogie! Adica purtati grija membrilor acestui sindicat sa nu fie amagiti? Cat altruism!!! De ce nu va faceti griji pentru proprii membrii sau cei ai FEN care numai reprezentati nu se simt. Faceti un sondaj si intrebati-i cat de repreyentati se simt de plkeiada FSLI-FEN-SH si intrebati-i si pe membrii nostri care v-au parasit cat de reprezentati se simt in STPR.