luni, 9 august 2010

România a devenit sat fără câini?

Statul român percepe de la cetăţenii săi taxe şi impozite foarte mari, printre cele mai mari din Europa. Logic ar fi ca acestea să se regăsească în calitatea serviciilor oferite de stat cetăţenilor săi. Dar, în realitate lucrurile nu stau deloc aşa. Avem probabil cele mai proaste condiţii de viaţă şi de protecţie socială din Uniunea Europeană şi sunt foarte multe situaţiile în care cetăţeanul român se ajută singur la nevoie sau îl ajută doar Bunul Dumnezeu. 
În România anului 2010 poţi să mori oricând fără ca nimeni să nu oberve sau nimănui să nu-i pese. Cei care ar trebui să intervină atunci când cetăţenii au nevoie ori nu pot, ori nu vor. Lipsa banilor poate să justifice multe, dar nu este aceasta singura explicaţie. O cauză extrem de importantă a multora dintre nenorocirile românilor o reprezintă lipsa de omenie. Mulţi dintre cei care lucrează în sănătate, în educaţie, în alte domenii responsabile de calitatea vieţii cetăţenilor parcă au uitat să fie oameni. 
În fiecare zi asist neputincios la tot felul de acte antisociale săvârşite de semenii noştri şi tolerate de autorităţi.  Nu pot să înţeleg de ce este nevoie de asemenea înţelegeri între instituţiile care răspund de siguranţa cetăţenilor şi infractori. Este clar că traficul de droguri, prostituţia, traficul cu ţigări, furtul din mijloacele de transport în comun, tâlhăriile sunt tolerate sau mai rău chiar protejate de autorităţile statului. Ca cetăţean plătitor de impozite cer instituţiilor statului român să mă protejeze. Nu vreau să ajung să mă gândesc că va trebui să fac uz de orice mijloace pentru asigura protecţia fetiţei mele. Odată şi odată Băsescu, Boc sau alţii ca ei vor trebui să-şi îndrepte faţa către cetăţeni. Ei există doar datorită nouă. Statul român trebuie să-şi reintre cât mai repede în atribuţii şi în drepturi.

2 comentarii:

Mirea spunea...

Problema în primul rând, vine din interior, e o lipsă de conştiinţă, conştiinţa de a fi român, adică exclusiv religios. Citeam de curând un interviu cu părintele Adrian Făgeţeanu (trecut şi prin "amputarea" sufletească din închisori) care spunea foarte lucid că "...Dumnezeu ne pedepseşte şi pentru milioanele de avorturi săvârşite din 89 până acum." După acest prim aspect, care ţine de lumea dogmelor(vorba lu Ţuţea), o altă problemă o reprezintă scara valorilor, care a degenerat în România. Adică, cum să spun, gândind logic pe tronul lui Mircea sau al lui Carol I stă Băsescu astăzi, cred că e un exemplu fundamental. Pentru a putea construi ne trebuie aşternut nou, curat, temelie solidă...avem nevoie de o Românie spovedită în faţa lui Dumnezeu.

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine ca Dumnezeu si-a luat fata de la Romania insa nu din cauza avorturilor cred asta, pemtru avorturi Dumnezeu pedepseste persoanele insa poporul roman se face vinovat de pacatul de a-si omori propriul conducator ( in apropierea Craciunului) , fapt care atrage dupa sine un blestem de 50 de ani asupra romanilor.


Duta Claudiu Gabriel