sâmbătă, 14 august 2010

Doar Preşedintele este unic

Preşedintele Băsescu spunea că lucrează 16 ore pe zi şi că astfel salariul lui pe oră este mai mic decât cel al unui profesor. Trec peste faptul că Băsescu a minţit din nou şi vreau să precizez că nu se poate vorbi despre profesori la modul general. Profesorii nu sunt şi nici nu pot fi toţi la fel. Eu pot să fiu de acord cu faptul că există profesori care muncesc doar 16 sau 18 ore pe săptămână, iar unii nu muncesc nici măcar atât. Este foarte adevărat faptul că există profesori care nici măcar nu se prezintă la clasă pentru orele de predare pe care le au în orar. Aceşti colegi sunt aceia care au pile la directori sau inspectori şi îşi permit să facă orice penrtru că sunt ,,acoperiţi''.
Există însă numeroşi profesori care în afara orelor de predare şi a numeroaselor ore în care, acasă, elaborează teste şi fişe de evaluare, corectează teste şi  fişe de evaluare, elaborează fişe de lucru, pregătesc diverse materiale didactice pentru lecţiile de a doua zi, elaborează proiectele didactice, citesc cărţi sau folosesc site-urile de specialitate pentru actualizarea informaţiilor, desfăşoară numeroase activităţi extracurriculare şi extraşcolare cu elevii, desfăşoară activităţi metodice sau participă la numeroasele şedinţe ale Consiliului de Administraţie, Consiliului Profesoral, ariilor curriculare, comisiilor tematice, şedinţele cu părinţii.
Cunosc foarte bine realitatea din şcolile şi liceele din sectorul 1 şi de aceea consider că domnul Băsescu a jignit o mare parte a profesorilor. Mulţi dintre noi muncim mai mult de 40 de ore pe săptămână cât ar fi normal. Şi chiar muncim cu folos. Din nefericire, rezultatele activităţii noastre nu depind doar de noi.

2 comentarii:

jocuri noi spunea...

Buna! Va trimit acest mesaj în speranta unei colaborari de schimb de linkuri. Daca sunteti de acord, trimiteti-mi un email cu titlul si adresa siteului dvs. pe adresa ainaw@yahoo.com . Siteul meu e:

Titlu : Jocuri Noi
Adresa : http://www.ejocuri-noi.ro

Multumesc!:d

Anonim spunea...

nedreptate cumplita! e de ajuns sa dati cateva telefoane la secretariatele unor scoli si licee. veti avea surpriza sa auziti ca cei mai multi profesori si-au luat banii pe concediu INTEGRAL, ceea ce este absolut firesc si corect, pt ca nu exista suport legal pt a fi diminuati banii pe concedii (e stiut ca dascalii sunt in concediu, in iulie si august). partea trista este ca exista destul de multi dascali care au primit banii pe concediu diminuati cu 25 %, contabilii obedienti din aceste centre bugetare fiind foarte dornici si grabiti sa aplice o masura fara suport legal. eu am luat banii pe iulie diminuati, dar numerosi colegi cu care am vorbit si-au luat banii fara diminuare, si in avans pe august, cum specifica legea. nu inteleg acest tip de discriminare. mi se pare o nedreptate cumplita. nimeni nu va mai da noua inapoi acesti bani furati, efectiv.
de asemenea, inspectoratele cer directorilor situatia membrilor de sindicat, fac un soi de recensamant, in vederea prevenirii protestelor din septembrie. ce este de facut? cum ne vom mai recupera acesti bani? sindicatul nu mai exista, se pare ...