luni, 2 august 2010

Cine-i opreşte pe traficanţii de ţigări?

Aproape zilnic merg în Piaţa 16 Februarie şi de fiecare dată asist la traficul ilicit de ţigări care se petrece lângă clădirea care a fost în anii '30 sediul Mişcării Legionare. Toţi ştiu ce se petrece acolo, dar nimeni nu face nimic. Într-una din zilele trecute, am rămas stupefiat văzând cum un poliţist în civil, nu ştiu dacă era de la Secţia 5 sau de la Poliţia Comunitară, o ruga pur şi simplu pe o ţigancă să nu-i facă probleme şi să nu mai vândă acolo ţigări. În timp ce ţiganii vând tone de ţigări fără timbru fără ca autorităţile să intervină, statul îmi fură din banii mei munciţi  pentru a face economii la buget. Nu ar fi mai bine să se mai limiteze din evaziunea fiscală sau să fie obligaţi infractorii şi contravenienţii să plătească amenzi mari pentru infracţiunile şi contravenţiile pe care le săvârşesc? Mulţi români spun că hoţii sunt mână în mână cu aceia care ar trebui să-i prindă pe hoţi şi de aceea nu se întâmplă nimic bun în ţara aceasta.

7 comentarii:

mirea. spunea...

Ce comparatie dureroasa, dar reala! Lânga "Casa Verde" a lui Codreanu, trafic de tigari cu ajutorul Politiei Române. De altfel si la gura de metrou de pe 1 Mai(Piata Chibrit) se desfasoara aceasta activitate profitabila, o zona mult mai centrala si mai deschisa ochilor "vigilenti" ai autoritatilor, ca sa nu mai vorbim de Gara Basarab. Cred ca acest aspect este temeinic pentru desfiintarea Politiei Comunitare ( si nu concedierea unor angajati), trebuie masurata si destituita incapacitatea si inutilitatea bugetara din România. As fi vrut sa îndrazneasca cineva sa faca trafic de tigari în timpul guvernarii legionare...erau toti sub mitraliere domnule diriginte. Sigur ca nu e o solutie democratica si raportata la globalizarea în care traim, dar e o atitudine voievodala, suverana si e absoluta. Avem acest model ca popor si ar trebui sa ne aducem aminte ce-am fost!

Anonim spunea...

Eu nu vad legatura intre traficul de tigari si guvernarea legionara . Ce au facut legionarii a fost mult mai rau dacat ce fac traficantii. Nu putem lua ca model o miscare care a asasinat oameni politici marcanti ai Romaniei , care dusesera Romania in cadrul celor mai dezvoltate state ale Europei ( principal furnizor de PRODUSE PETROLIERE , furnizor de cereale , fabricam avioane cu motoare nemtesti etc). Aceste performante trebuie sa fim realist si sa le atribuim guvernelor din perioada interbelica . Legionarii nu au facut decat sa distruga si sa creeze dezordine sociala , actiuni care produceau oarecare disconfort chiar si partidului mama din Germania. Un lucru adevarat este in insa ca poate daca ar fii existat legionari activi in zilele noastre Basescu era la Golden Blitz pe lumea cealalata , si nu numai el.........


Claudiu Gabrie Duta

Daniel Mălăelea spunea...

Sunt bucuros ca v-am avut elevi. Sunt mandru de voi. Va rog sa continuati sa cititi blogul meu si sa scrieti comentarii.
Eu nu cred ca ar trebui sa discutam despre legionari. Au facut mult rau Romaniei. Legiunea a avut initial sustinere pentru ca a urmarit scopuri nobile, dar Miscarea legionara a degenerat. L-am cunoscut in anii studentiei pe profesorul Serban Suru, cel care a reinfiintat Miscarea legionara.

Mirea spunea...

Nu ai înţeles sensul cuvintelor(era vorba de o diferenţă şi nu de o asemănare), oricum te invit să citeşti "Pentru Legionari" şi poate înţelegi substratul dogmatic al Mişcării. În general lumea se fereşte de a aduce în discuţie activitatea din jurul lui Codreanu şi nu face distincţia între adevăratul Căpitan(ucis prin strangulare din ordinul lui Carol al II-lea în noiembrie 1938) şi Horia Sima. Sima a acceptat fără discuţie o funcţie pe care Codreanu a refuzat-o fără drept de apel, prefer să nu intru în amănunte. Cert este că, şi asta e o părere personală, istoria nu se scrie cum trebuie în România din 89 încoace, de când se presupune că am redevenit liberi. Despre legionari trebuie să se vorbească, despre legionarii morţi în închisori trebuie să se scrie...A fost întrebat părintele Arsenie Papacioc(nonagenar azi) de unde vine Mişcarea Legionară, de la oameni sau de la Dumnezeu..."Ţinând cont de câţi sfinţi a dat, de la Dumnezeu, dar oameni fiind s-au făcut şi greşeli". O reînfiinţare a Mişcării Legionare nu mai e posibilă pentru că nu dispunem de fondul sufletesc şi naţionalist de atunci.

Desene animate spunea...

nu ii opreste nimeni, fiecare vrea partea lui...

Petreceri copii spunea...

cel mai grav lucru este ca se cumpara "marfa" lor, lucru care nu ar trebui sa se intample...

acuvio spunea...

probabil lucrurile se cunosc şi se protejează, nu poţi da peste cap o afacere deranjând distribuţia en detail!