duminică, 4 septembrie 2011

Promovare sub 20% la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat

         Spuneam într-o postare recentă că promovarea la această sesiune va fi între 20-25%, deşi, în realitate, ea nu ar avea cum să fie mai mare de 10%. Pe ici, pe colo, unii dintre colegii de breaslă, mai curajoşi din fire,  nu s-au speriat de măsurile dure luate de MECTS şi au continuat vechile practici. Aşa că elevii au mai copiat, au mai plătit supraveghetorii ca să închidă un ochi sau chiar pe amândoi şi astfel, în Bucureşti, au reuşit să promoveze 18% dintre elevii înscrişi.
          Din tot sufletul, ţin să-i felicit pe absolvenţii care au reuşit să promoveze acest examen, chiar şi din a doua încercare şi, totodată,  le atrag atenţia, cu prietenie, elevilor care la anul vor susţine examenul de bacalaureat  că trebuie să înveţe. Sunt sigur că procentul de promovare va fi la anul, în prima sesiune, sub 25%, iar în toamnă va fi în jur de 10%. De ce sunt atât de sigur de aceste procente? Pentru că de 15 ani sunt la catedră şi ştiu exact cum stau lucrurile. Noi, profesorii, putem să facem multe lucruri, dar nu putem să învăţăm în locul elevilor noştri. Cei mai mulţi dintre ei sunt nepăsători, iar unii nici nu vor să fie ajutaţi.

8 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Pentru curiosi:
10, 63% este procentul de promovabilitate in Colegiul Tehnic Media in sesiunea aceasta. Au promovat 17 elevi din 160 inscrisi. In sesiunea din vara au promovat 18 elevi din 192, adica 13%.
Precizez faptul ca nici reusita si nici nereusita vreunuia nu mi se datoreaza, deoarece nu am avut nicio clasa care sa sustina examen de bacalaureat la istorie.Cine sunt vinovatii? Noi toti, dar mai ales parintii. De ce ei? Pentru ca nu i-a interesat daca si ce invata copiii lor.

Anonim spunea...

Interesant ar fi fost sa se faca prezenta si in curtea scolii pe parcursul anului scolar.Tind sa cred ca doar 50 la suta dintre elevi erau in clasa,restul in curtea scolii sau in alte locatii.Multi elevi ai acestui liceu,deja nu vor sa mai auda de acesta,intrucat nu au luat bacalaureatul.O abordare gresita din punctul meu de vedere....

Anonim spunea...

Am postat acum ceva timp un comentariu pe blogul dumneavoastra domn profesor, in care, imi exprimam convingerea ca menirea acestui sistem este sa ne indobitoceasca . Nu cred ca principalii vinovati sunt profesorii sau parintii . Vina apartine celor ce ne-au guvernat si inca ne guverneaza .

Un guvern nelegitim nu poate guverna Romania performant . ( Legitimitate = acordul dat de catre cei guvernati, celor ce guverneaza , de a-i guverna ).

ps : o sa incerc sa vin la deschiderea anului scolar din CTM special pt dumneavoastra Domn Profesor...vreau sa mai am o poza impreuna cu dumneavoastra

Claudiu Gabriel Duta

Nicole spunea...

Cea mai mare vina o au parintii!!!
Dezinteresul lor a condus la aceste rezultate!!
Exista si exceptii, categoric...!Sa speram ca aceste rezulate vor reprezenta un semnal de alarma pentru generatiile urmatoare!

Adrian spunea...

Nu stiu de ce facem cate o tragedie/catastrofa din fiecare eveniment, chiar si din bac.? Trebuie intretinute starile depresive? Trebuie sa creasca numarul de sinucideri in randul tinerilor? Au luat bac-ul cca. 57% la nivel national. Foarte bine! Bac-ul este pentru a se putea accede in invatamantul superior. De ce trebuie sa devina toti absolventii de liceu si studenti, apoi licentiati? Societatea are nevoie si de tehnicieni, de muncitori, de agricultori, de ciobani, de vacari. Fara ei nu ar fi viata, nu ar fi nimic. Se stie f. bine la ce intelepciune ajung si acesti oameni. Ne mandrim cu intelepciunea populara, nu-i asa? Acesta intelepciune o cautam la cei care produc bunuri materiale. Problema este in altele. Scoala trebuie sa pregateasca si sa dea atestate pentru fiecare profesiune utila social. Trebuie sa existe locuri de munca; trebuie sa existe motivatie pentru a se invata pentru fiecare profesiune utila. Daca parintii vor sa scoata din copiii lor licentiati trebuie sa-i verifice, sa-i indrume, sa-i ajute, sa se ocupe mai mult de ei etc.

Daniel Mălăelea spunea...

Domnule Duta, frumos gestul tau de a veni in Media special pentru mine. Acum cativa ani eu te-am promovat in echipa de fotbal si tot eu te-am lansat in politica. Sper sa nu fie cazul sa te si insor tot eu. Poze mai putem sa facem si dupa un meci de fotbal. Eu te astept!

Anonim spunea...

Nu stiu daca pot strange fostii mei colegi de liceu, dar putem organiza un meci . Cativa colegi + ceva prieteni vs dumneavoastra si baietii dumneavoastra . Sincer cu fotbalul nu prea le mai am . Nu cred ca o sa ma mentin la fel de bine cum va mentineti dumneavoastra .


Claudiu Gabriel Duta

Anonim spunea...

dar domn profesor... daca din 192 de elevi au promovat doar 18,procentul nu este d 13%...