sâmbătă, 3 septembrie 2011

Cum să fie termen de recomandare, neică Ioane?!

       "Modificările au fost depuse cu întârziere. Termenul de 30 de zile este de recomandare, instanţa va aprecia şi va da o soluţie, pe care noi o vom respecta", declară Ioan Oltean. De fapt, uitucul secretar general al PDL ,,recomandă'' judecătorilor de la TMB cum ar trebui să judece această speţă. 
         În realitate, termenul de 30 de zile este un termen imperativ de decădere şi depăşirea lui are ca efect declararea ca ilegale a documentelor adoptate la Convenţia Naţională şi, în final, duce la radierea PDL din Registrul partidelor politice. 
         Vom trăi să vedem aşa ceva în România portocalie?
 Să vedem ce prevede Legea partidelor politice:
Art. 25
(1) Modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc in conditiile prevazute de statut.
(2) Orice modificare se comunica Tribunalului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data adoptarii, cu indeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) si (3). Tribunalul Bucuresti o examineaza potrivit procedurii prevazute la art. 20 si 21.
Art. 26.
(1) In cazul in care modificarile nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau daca instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii statutului, iar partidul politic in cauza actioneaza in baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii partidului politic si radierea acestuia din Registrul partidelor politice.
(2) In termen de 15 zile de la inregistrarea cererii Ministerului Public, Tribunalul Bucuresti se va pronunta asupra acesteia. (3) Impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti partea interesata poate face contestatie la Curtea de Apel Bucuresti in termen de 5 zile de la data comunicarii hotararii.
(4) Curtea de Apel Bucuresti se pronunta in termen de 15 zile de la inregistrarea contestatiei, iar hotararea sa este definitiva si irevocabila.
(5) Hotararea definitiva si irevocabila de admitere a modificarii statutului se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.

4 comentarii:

Adrian spunea...

Este totusi forma finala a metodologiei. Cum toate cadrele didactice au sentinte judecatoresti neexecutate, deci sunt in litigii de munca cu scolile, este interesant de vazut cine va mai fi director si ce c.d. va mai face parte din c.a.

Nicu spunea...

Daniel,ce zici de chestia asta.Astept sa vad cum comentezi.

http://www.adevarul.ro/actualitate/Diaconu_si-a_examinat_sotia_si_a_angajat-o_cu_10_0_549545612.html

Daniel Mălăelea spunea...

Am citit in ,,Adevarul'' aceasta tampenie. Nu cred ce scrie acolo.Daca este asa, atunci nu este o chestiune prea morala, dar amandoi sunt foarte mari actori.

Nicu spunea...

Nu crezi ce scrie acolo?

Hai ca m-ai dat gata,negi evidenta,ca un 'adevarat' politician,m-ai lasat fara replica.