sâmbătă, 19 martie 2011

Îmi permit să-l contrazic pe domnul Radu Portocală şi să afirm că PNL are mare nevoie de Crin Antonescu

         ,,Inlaturarea lui Calin Popescu-Tariceanu de la presedintia PNL, in primavara lui 2009 - an dublu electoral - a fost, dupa parerea mea, o manevra stupida.  Ce i se reprosa? Ca a guvernat foarte bine Romania timp de patru ani? Ca a facut fata in mod cat se poate de onorabil adversitatii prezidentiale, reusind sa-si duca mandatul pana la capat? Ca a castigat alegatori pentru PNL in loc sa-i piarda, cum se intampla adesea cu partidele aflate la guvernare?  Beneficiar al acestei rocade fara sens, domnul Antonescu nu are, dupa parerea mea, o absoluta legitimitate ca sef al PNL, lucru pe care il compenseaza printr-o politica autoritara in interiorul partidului. Nu e cea mai buna tehnica de conducere.  In plus, desi nu-l cunosc, nu mi-l inchipui nici cerand sfaturi, nici acceptandu-le cu placere pe cele care i se dau fara a fi fost solicitate.  Domnul Antonescu stie sa se certe (ceea ce i-a adus, printr-o confuzie de genuri, reputatia de orator), dar nu sunt convins ca stie sa discute. E o tara considerabila. Pe scurt, imi asum riscul de a afirma ca ii lipsesc principalele calitati care-l transforma pe omul politic in om de stat.  Da, cred ca inlocuirea domnului Crin Antonescu ar fi un lucru bun pentru PNL''
       Pe Ziare.com am găsit interviul în care Radu Portocală afirmă faptul că nu îl mai susţine pe Crin Antonescu şi chiar îndeamnă la înlocuirea lui din funcţia de preşedinte al PNL. Eu nu m-am omorât niciodată să-l citesc pe domnul Portocală, deşi cunosc mulţi intelectuali români care înghit pe nerăsuflate tot ceea ce scrie dumnealui. Cred că multe dintre afirmaţiile pe care le face în acest interviu sunt departe de adevăr. Eu afirm cu tărie faptul că, fără Crin Antonescu, PNL ar fi undeva mult mai jos în preferinţele românilor.

25 de comentarii:

Adrian spunea...

Are si domnul Radu Portocală dreptate pe jumatate. Jumatatea in care il caracterizeaza pe C.P.Tariceanu. In cealalta jumatate isi da cu presupusul. Este, evident, confuz dar tendentios. "Desi nu-l cunosc....". Ce sa-i faci, asa isi dau unii cu parerea fara sa conoasca la ce si la cine se refera.

Deceneu spunea...

Eu sunt in totalitate de acord cu Dl Portocala si as extinde problema de la Crin la anturajul lui format din R Stroe si N Nicolai.
Renuntarea liberalilor la Tarieanu pentru Antonescu, a lui Cioroianu pentru Norica si R Stroe a adus o scadere de imagine si de incredere.
Alinatele impotriva naturii au confirmat neincrederea.

Daniel Mălăelea spunea...

Scaderea de care vorbeste Deceneu este de fapt crestere de la 15% la 30%, iar increderea in Crin Antonescu este aproape totala.Singurul lucru adevarat sustinut de Radu Portocala si de unii dintre dv este faptul ca domnul Tariceanu merita mai multa atentie de la PNL si de la romani. Eu il vad candidatul ideal la functia de Primar General al Capitalei.

Adrian spunea...

Malaelea...Tu chiar te consideri un intelectual?

Adrian spunea...

Domnule Malaelea, sunt nevoit sa vin cu o precizare: Adrian de la 20 martie 2011, 00:34 nu este acelasi cu Adrian de la 20 martie 2011, 16:11.

Daniel Mălăelea spunea...

Pentru un anume Adrian, pot sa spun ca apartin categoriei intelectualilor cel putin pentru faptul ca am absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti, am o vechime la catedra de 15 ani si am citit vreo cateva mii de carti. De ce nu as fi intelectual?

Adrian spunea...

A fi intelectual inseamna altceva,Ma(laelea)...

Daniel Mălăelea spunea...

Nu imi spui si mie ce inseamna? Dar tu ai niste definitii personale? Si de ce nu as fi eu intelectual in acceptiunea ta?

sandul spunea...

PNL-ul nu are 30 la suta,hai sa fim seriosi.Pana-n 25 la suta

Adrian spunea...

Tu crezi ca orice pupincurist este un intelectual?

Daniel Mălăelea spunea...

Este un mare adevar faptul ca exista multi intelectuali care sunt in slujba lui Traian Basescu si a PDL si presteaza din greu ceea ce sustii tu. In general, pupincuristi sunt cei care fac asta pentru anumite avantaje si avantaje pot oferi doar cei care sunt la guvernare, nu cei care sunt in opozitie. Ma asteptam la un raspuns argumentat si de fapt tu dovedesti ca esti un pedelist jalnic.

Adrian spunea...

Malaelea...un pupincurist este si cel care scrie excesiv de laudativ la adresa sefului sau de partid...

Daniel Mălăelea spunea...

Crin Antonescu este un mare politician. Daca el, Alina Gorghiu si Mihai Voicu nu ar fi existat, eu nu as mai fi fost niciodata membru al PNL. Noi, liberalii avem lideri de care suntem mandri. Imi pare rau ca voi, pedelistii, muriti de ciuda

Adrian spunea...

Malaelea...oportunistule...
Esti sluga celor trei de care ai pomenit mai sus...Acum sincer, Malaelea...Este ca ai votat cu PDL-ul la alegerile trecute? Simt eu ca tu esti asa cum bate vantul...

Daniel Mălăelea spunea...

Nu este. Nu am votat nicodata cu PDL. Eu nu sunt deloc cum bate vantul. Adrian, pot sa-ti spun Marius? Ai un stil asemanator cu al unui vechi prieten si coleg.

Daniel Mălăelea spunea...

Oportunist este unul care se ingramadeste acolo unde este un os de ros, nu acolo de unde toti fug. Eu m-am apropiat de PNL la inceputul anului 2009, atunci cand PNL era intr-o situatie grea. Nu am fugit de greu si mi-am asumat toate riscurile. Niciodata nu am ascuns ceea ce gandesc si mereu semnez tot ceea ce afirm. Eu nu procedez ca tine, fostule prieten si coleg. Tie nu iti este niciodata rusine?

Daniel Mălăelea spunea...

Nu ma bucur deloc ca ai revenit, fostule coleg. Esti prea rau si prea nesimtit.

Anonim spunea...

Esti si oportunis, dar si mincinos Malaelea.Esti precum fostii activisti adunati de pe camp si adusi la oras de pe vremea comunistilor.Nu ai coloana vertebrala, desi la inaltimea ta era logic sa fi avut.Ca sa nu imi spui ca nu am dreptate in amintesc p ta pe blog din 8 sept 2010, http://danielmalaelea-media.blogspot.com/2010/09/avut-loc-pedelizarea-de-toamna.html
Acolo, dupa ce l-ai balacarit pe fratele tau, ai recunoscut ca ai votat cu PDL-ul.Iti citez, din tine, Piticot..."Este adevarat ca am fost unul dintre acele milioane de romani, in special profesori, care au fost pacaliti de promisiunile celor de la PSD si PDL.Ulterior am inteles ca liberalii au fost corecti cu noi si ca ceilalti ne-au pacalit".
Cine minte, Malaelea?

Daniel Mălăelea spunea...

Ai inteles ce ai vrut din ce am scris acolo. Nu sunt mincinos. Era raspunsul la o intrebare legata de lipsa mea de incredere fata de PNL in 2008. Dar nu inseamna ca am votat cu PDL.

Anonim spunea...

Malaelea...Tu chiar ai votat cu PDL-ul, degeaba mananci kkt acum...

Daniel Mălăelea spunea...

Si daca nu am votat deloc? Dezamagirea poate determina si un bun cetatean sa refuze sa isi exercite dreptul democratic sau sa voteze cu partide nesemnificative doar pentru a vota?

Anonim spunea...

Fratele tau, Raul, este un pupincurist in viziunea ta? El este director pus de Pdl din care ai spus tu...eu cred ca Raul este copilul reusit al parintilor tai.TU esti un rebut...

Anonim spunea...

Legat de votul tau pt pdl...BOc iti multumeste...Sunteti amandoi 'piticii ecartament'...Esti fraier legat de vot, pt ca tu ai spus in Media ca ai votat PDL...

Adrian spunea...

Adrian din 20 martie 2011, 16:11, alias anonim etc. este jalnic. Marjeaza pe o situatie speculativa. Desigur, si eu am votat Alianta "D.A." in 2004 dar am votat pentru PNL-ul din alianta si nu pentru PDL. Doar nu era sa votez orice panarama. Am socotit si socotesc ca a vota pentru cei care dorim sa ne conduca este o indatorire civica. Inca ceva: cei care te apreciaza sau te judeca prin prisma familiei sunt comunisti sadea. Asa era inainte de '89. Individul era apreciat dupa dosar. Este rusinos! Asa ca, fii ceea ce esti domnule Malaelea. Poate ca sunt mai in varsta decat dvs., poate ca am mai multe realizari decat dvs., poate ca nu ne vom cunoaste personal niciodata, poate ca nu voi avea niciodata nevoie de ajutorul dvs. nici direct nici indirect dar am convingerea ca esti un om care merita respect. Pastreaza-ti deviza!

Daniel Mălăelea spunea...

Marius, pe fratele meu il cheama Tiberiu. Nu ai uitat. Pur si simplu vrei sa insinuezi ceva. Dar sa te ierte Dumnezeu.
Eu nu spun niciodata colegilor din Media lucruri care tin strict de persoana mea, asa ca nu a stiut nimeni, vreodata, pe cine am votat eu. Tu ai venit de prea putine ori la liceu ca sa ma auzi spunand pe cine am votat in 2008