joi, 17 martie 2011

Doamna Badea, se poate să-i puneţi pumnul în gură domnului Rada?

        Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) susţine că secretarul de stat Oana Badea i-a interzis liderului FSLI Dolj, Constantin Rada, să vorbească la prima dezbatere pe marginea metodologiilor privind aplicarea Legii Educaţiei Naţionale, organizată la Craiova de Ministerul Educaţiei. 

       Constantin Rada, liderul FSLI Dolj a vrut să ia cuvântul la o dezbatere care se desfăşura la Craiova, însă Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, i-ar fi interzis acest lucru."Dezbaterea a avut loc miercuri la Sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, iar secretarul de stat Oana Badea nu i-a permis liderului de sindicat să îşi spună punctul de vedere privind tematica abordată. La această dezbatere au participat cadre didactice din judeţ", afirmă sindicaliştii, în opinia cărora comportamentul secretarului de stat încalcă dreptul la liberă exprimare, prevăzut de Constituţia României.Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, explică incidentul de la Craiova şi prin faptul că ar fi vorba despre "un alt demers făcut de Ministerul Educaţiei prin care se doreşte distrugerea sindicatelor". "În aceste condiţii, în care unui cadru didactic, lider de sindicat, nu i se permite la o dezbatere publică, într-o instituţie publică, să îşi exprime punctul de vedere, nu mai putem vorbi de România ca despre un stat de drept, ci despre un regim dictatorial", consideră Hăncescu. 

Sursa: www.realitatea.net

    Doamna Badea nu poate accepta faptul că şi alţii trebuie să vorbească. Dânsa vorbeşte atât în nume propriu cât şi în numele domnului Funeriu  şi consideră că nimeni nu mai are nimic de spus. Noi suntem vinovaţi pentru că am acceptat să plecăm capetele şi să tăcem. E bine că mai există şi unii care au curajul să-i contrazică pe stăpânii de la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria şi de la Casa Şcoalelor. Păcat că sunt atât de puţini!



Niciun comentariu: