joi, 24 martie 2011

Despre foştii elevi

         De 14 ani sunt profesor în Colegiul Tehnic Media. Mi-au trecut prin faţa ochilor mii de copii. Pe cei mai mulţi dintre ei îi ţin minte şi cu unii chiar am bucuria să mă reîntâlnesc. Bucuria reîntâlnirii este de foarte multe ori reciprocă, fapt ce dovedeşte că eu chiar mi-am făcut datoria faţă de elevii mei. Din păcate, pe unii i-am mai şi uitat. Mi se întâmplă ca uneori să mi se spună ceva despre un fost elev pe care nu mi-l mai aduc aminte. Întotdeauna este o mare bucurie reîntâlnirea cu un elev care doreşte să discute cu mine. Mă simt apropiat de foştii mei elevi şi unii chiar mă consideră un prieten mai mare.
        Zilele trecut m-am reîntâlnit, după 8 ani, cu Ioana Georgescu, o foarte bună elevă, care, din nefericire, nu a avut un viitor atât de luminos cum am crezut eu că va avea. Astăzi, m-am reîntâlnit, după vreo 3 ani, cu ,,Dumi'', unul dintre cei mai mari ,,şmecheri'' pe care i-a avut liceul nostru. Acest băiat a avut însă întotdeauna un mare respect faţă de mine şi, în general, faţă de profesori. În liceul nostru, am avut întotdeauna astfel de elevi care au stat mai rău cu prezenţa la ore, dar au avut bun simţ şi nu au creat probleme grave de indisciplină.
      Spre seară, unul dintre cei mai buni elevi pe care i-a avut liceul nostru, Andrei Crăiţoiu, m-a anunţat că mă va ajuta să le facem o bucurie fotbaliştilor din Colegiul Tehnic Media şi că, săptămâna viitoare, va veni în liceu ca să discute cu mine. Mă bucur mult de tot să constat că, deşi au trecut vreo 6 ani de când a absolvit, Andrei nu ne-a uitat şi întotdeauna încearcă să ajute elevii din liceul nostru.

7 comentarii:

Intolerantul spunea...

Malaelea...Tu chiar crezi a fostii tai elevi se bucura atunci cand te vad? Tu stii bine ca esti cel de-al 7-lea pitic si ca esti aberant la ore...

Tolerantul spunea...

Se intelege prea bine ca "Intolerantul" este un urias cu picioarele de lut dar care lut s-a urcat la creier. Mai "Intolerantule"! Iti spun asa, ca un specialist in domeniu: esti un om de nimic!

Anonim spunea...

Intolerantule...stii vorba aia:"Daca taceai filozof ramaneai".Intradevar o fi fomn' diriginte mai exigent dar ca sa invatam ceva asa si trebuie.Si-n plus sa stii ca dansul este bun doar cu elevii care merita, care vede ca invata si sunt cuminti.Pe mine m-a ajutat foarte mult si chiar nu sunt de parere cu tine.Ionut

Anonim spunea...

Este vorba despre Ioana Georgescu, colega cu Florin Goldic ?

Daniel Mălăelea spunea...

Da. Ioana Georgescu a fost o eleva deosebita. Speram ca va realiza mai mult decat a reusit pana acum.

Anonim spunea...

Cum as putea sa dau de ea ? De un an de zile tot incerc sa o gasesc si nu am reusit. Am fost coleg cu ea pana in clasa a X-a, cand am trebuit sa ma mut ! Pe Florin l-am intrebat si mi-a spus ca nu a tinut legatura eu ea.

Daniel Mălăelea spunea...

Eu m-am intalnit intamplator cu ea. S-a casatorit acolo in Ciolpani, dar uneori vine prin Straulesti. Daca ma reintalnesc candva cu ea,o voi ruga sa-mi dea un nr de telefon.