joi, 8 iulie 2010

Nu sunt profesorii principalii vinovaţi

Eu nu înţeleg de ce domnul Funeriu îşi atribuie merite în dezvăluirea aranjamentelor, a actelor de corupţie de la examenul de bacalaureat, când anchetele sunt făcute de DNA. Este cumva DNA  în subordinea MECTS? Eu consider că este doar o laudă fără nicio acoperire în fapte. Domnul Funeriu şi cei din MECTS nu au niciun merit, ci sunt chiar responsabili pentru tot ceea ce s-a întâmplat. În general, aceste aranjamente sunt pregătite înainte de începutul examenului. Dacă ar fi dorit să le preîntâmpine, ar fi trebuit să acţioneze. Dar acţiunile MECTS în această direcţie au lipsit cu desăvârşire.
Este ruşinos că se întâmplă astfel de lucruri la examene. Acum sunt descoperite acte de corupţie şi la examenul de licenţă. Cred că în curând vor fi dezvăluite şi aranjamentele de la examenul de titularizare. De ce s-au trezit atât de târziu autorităţile din România? Eu cred că până acum nimeni nu a avut interes. Acum este momentul să fie discreditaţi profesorii. Dar nu ei sunt principalii vinovaţi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Poate ai dreptate ca nu sunt profesorii principalii vinovati.Principalul vinovat este sistemul.Dar tot din randurile noastre sunt si cei care alcatuiesc comisiile de examen si de evaluare.Daca s-ar verifica lista presedintilor de comisii din ultimii ani,singura diferenta ar fi aceea ca unii s-au pensionat.in rest aceleasi personaje,ca doar au experienta aranjamentelor.Lista ar putea continua cu supraveghetorii, evaluatorii si cei de la isj-uri care ii dirijeaza pe centre precum pionii pe tabla de sah. Ca sa nu mai vorbim de directorii care fac tot posibilul pentru marirea procentului de promovabilitate al unitatii si de inspectorii sub obladuirea carora se desfasoara operatiunea.

Daniel Mălăelea spunea...

Am spus si sustin ca in afara de cei din MECTS, inspectorii si directorii sunt vinovati de relele din sistem. Pestele de la cap se strica. Unii dintre profesori s-au adaptat sistemului corupt.