Caz mai puţin obişnuit pentru un liceu din Argeş. Un absolvent de la Colegiul Naţional I. C. Brătianu a contestat nota 9.95 la matematică, el fiind convins că merita 10.
Profesorii corectori i-au dat dreptate lui Florentin-Cornelius Drăghici, absolvent al Colegiului Naţional I. C. Brătianu, şi i-au acordat cele cinci sutimi, fostul licean obţinând astfel nota 10.
„Eu am depus contestaţie mai mult dintr-o joacă, la îndemnul colegilor mei, care îmi ziceau mereu că am la celelalte două materii nota 10 şi numai la matematică nu. În sinea mea ştiam că meritam nota maximă''
„Am învăţat cam câte 10 ore pe zi pentru acest bacalaureat. N-am făcut meditaţii, am vrut să reuşesc prin propriile forţe. Oricum, ar fi fost culmea să nu iau 10 la mate, pentru că e punctul meu forte”
Sursa: www.adevarul.ro
Mai există, din fericire, şi astfel de elevi în şcolile din România, dar sunt din ce în ce mai puţini. Eu sunt în stare să bag mâna în foc că un sfert dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat nu au învăţat nici măcar 10 minute pe zi.
5 comentarii:
Eu sunt în stare să bag mâna în foc că un sfert dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat nu au învăţat nici măcar 10 minute pe zi.
...eu zic sa NU...cred ca procentul este mult mai mare!
EXpertii nostri din MECTS si armata de inspectori si inspectorasi nu cunosc aceasta cruda realitate? O cunosc, dar nu le pasa.
Daca as fi un liberal foarte bogat as cauta astfel de copii, le-as sponsoriza in continuare studiile, i-as da un job si l-as pregati sa devina un specialist necesar partidului si tarii.
Tot respectul pentru acest baiat dar......Eu nu inghit povestea precum ca "am invatat 10 ore pe zi". Poate 10 ore cu tot cu cele de la scoala , altfel e imposibil , la un calcul simplu 10 + 7(perecute la scoala) observam ca mai raman 7 ore in care trebuie sa doarma, sa manance si sa mai si traiasca .
Claudiu Duta
Pentru unii, este adevarat ca pentru foarte putini, a trai inseamna a invata.
Trimiteți un comentariu