duminică, 8 februarie 2009

Luni începe semestrul al doilea

Peste 3.500.000 de elevi şi preşcolari încep, luni, al doilea semestru din acest an şcolar, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Al doilea semestru se va termina pe 12 iunie, iar în perioada sărbătorilor de Paşte, respectiv între 11 şi 20 aprilie, este planificată vacanţa de primăvară.
Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a care nu au participat la prima sesiune a tezelor cu subiect unic, vor susţine examenele într-o sesiune specială, pe 10, 12, 17 şi 19 februarie, urmând ca la sfârşitul lui aprilie şi începutul lunii mai să aibă loc examenele din materia studiată în acest semestru.
Elevii claselor a VIII-a vor trebui să îşi aleagă, în acest semestru, liceul sau şcoala profesională la care vor să înveţe mai departe şi să se înscrie la repartizarea computerizată. Pe 1 mai va fi făcută publică oferta de şcolarizare în învăţământul postgimnazial, va fi tipărită broşura care cuprinde informaţiile despre admitere, iar şcolile vor începe realizarea bazelor de date cu datele personale ale elevilor.
Tot pe 1 mai începe şi înscrierea candidaţilor la bacalaureat, care trebuie să depună dosarele până pe 9 mai. Bacalaureatul va avea loc între 22 iunie şi 9 iulie şi se va desfăşura la fel ca anul trecut, cu publicarea subiectelor la probele scrise pe internet, pe 1 martie.
Acesta ar putea fi ultimul an în care se susţin teze unice, iar de anul viitor ministrul Educaţiei doreşte să treacă la o nouă modalitate de admitere în liceu şi la un examen de bacalaureat cu mai puţine probe.
Sursa:www.realitatea.ro

Niciun comentariu: