luni, 16 februarie 2009

Din buget s-au tăiat banii pentru cărţile profesorilor

Subventiile pentru acordarea ajutorului financiar cadrelor didactice titulare si suplinitorilor calificati, pentru procurarea de carti si materiale didactice, au disparut din proiectul de buget pe anul 2009. De pe lista cu finantari au fost taiate si sumele rezervate pentru fondul bibliotecilor scolare.

Proiectul de buget pentru 2009, ce urmeaza a fi promulgat saptamana aceasta de catre Parlament, la capitolul “Educatie” nu mai prevede acordarea subventiei de 100 de euro pentru fiecare cadru didactic si nici asigurarea finantarii fondului pentru bibliotecile scolare. Surse din Ministerul Educatiei au confirmat lipsa acestor prevederi, insa nu au putut da o explicatie oficiala, considerand ca aceste subventii, in contextul crizei economice, se vor putea reglementa pe parcursul acestui an, prin rectificarile ulterioare de buget. “Intr-adevar, aceste stimulente nu mai sunt stipulate in proiectul de lege privind bugetul rezervat invatamantului. Dupa parerea noastra, sunt niste pierderi importante atat pentru cadrele didactice, cat si pentru bibliotecile scolare. Aceasta masura incalca Legea privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic, lege care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2007”, ne-a declarat Gheorghe Radulescu, presedintele executiv al Agentiei pentru Evaluarea si Acreditarea din Educatie. In opinia mai multor cadre didactice, lipsa ajutorului financiar in valoare de 100 de euro poate fi compensata, in aceasta perioada, daca salariile profesorilor ar fi majorate cu 33%.
Sursa: www.gardianul.ro

2 comentarii:

Unknown spunea...

Pai bine va fac :)

Profesorii au votat masiv PSD si PDL, ametiti de promisiunile electorale. Acum primesc praful de pe toba care li se cuvine pentru aceasta naivitate.

Lilick Auftakt spunea...

Din pacate @Cristian are dreptate. Sper ca in curand profesorii se vor prinde ca "zgarcitul" Tariceanu le dadea mai mult decat le promitea, iar "generosii" Geoana si Boc le iau si praful de pe toba. Nu inteleg de ce profesorii nu se mobilizeaza mai bine sa isi ceara drepturile, nu scriu macar pe bloguri, pe formuri. Sunt ultimii care protesteaza. Chiar asa au ajuns cei din educatie? O masa amorfa, dusa de val, rugandu-se in tacere "Da Doamne sa nu ne ia chiar tot..."