joi, 5 februarie 2009

Liderii de sindicat iau (din nou) atitudine

Federaţia Educaţiei Naţionale anunţă că în orice moment pot începe proteste spontane ale profesorilor deoarece, din cauza declaraţiilor primului ministru privind măsurile de criză, ordonatorii de credite nu au aprobat statele de plată, ceea ce duce la întârzierea primirii salariilor.
,,Nici măcar până la ora actuală angajaţii din şcoli nu şi-au primit al 13-lea salariu. Avem semnale că în multe judeţe salariile pe luna ianuarie nu vor fi primite la timp şi integral din cauza ordonatorilor de credite care au respins statele de plată solicitând refacerea acestora şi eliminarea orelor suplimentare, a premiului de 2% şi a salariului de merit. De asemenea, ne îngrijorează maniera în care anumiţi ordonatori de credite au hotărât doar pe baza unei declaraţii a premierului să diminueze bugetul unităţilor de învăţământ cu 20%, fără a avea suportul legal", a declarat liderul sindical, Constantin Ciosu.
Pe lângă neplata celui de-al 13-lea salariu şi întârzierea celui de pe luna ianuarie, F.E.N. anunţă că Ministerul Educaţiei nu a pus încă la dispoziţia sindicaliştilor forma finală a bugetului alocat Educaţiei şi un plan al creşterilor salariale pe acest an, ceea ce ar putea duce la amânarea majorărilor salariale, altfel spus la îngheţarea lor pe mai multe luni.
Sursa: www.realitatea.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am ascultat si eu ce ziceau la televizor unii din liderii de sindicat din invatamant.

Daca nu ni s-ar fi spus cine sunt, ai fi zis ca sunt angajatii guvernului. Oamenii nu faceau decat sa incuviintele inteleptele masuri ale lui Boc si pareau sa-si ceara scuze ca indraznesc sa deschida gura :)

Dar in fine, eu nu-s profesor. Dvs. i-ati ales, nu eu :)