marți, 30 septembrie 2008

Vis împlinit

Astăzi, la 12,30, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor s-a aflat votul final pentru adoptarea Legii de aprobare a Ordonanţei 15/2008, cu amendamentele Comisiei de Învăţământ si Comisiei de Muncă, referitoare la majorarea salariilor personalului didactic şi didactic auxiliar cu 45% de la 1 octombrie 2008.
Deputatul Anghel Stanciu (P.S.D.) a propus , în numele Grupului Parlamentar al P.S.D. , ca votul să se facă prin apel nominal, ţinând cont că ,, luăm o decizie pentru dezvoltarea strategică a României''. S-a votat apoi propunerea cu privire la procedura de vot. Aceasta a fost aprobată cu 161 voturi ,,pentru'', 32 ,,impotrivă'' si 15 ,,abţineri''.
S-a trecut la votul prin apel nominal. Surpriza a fost totală atunci când deputatul Adomniţei Cristian a răspuns ,, pentru''. În unanimitate, cu 254 de voturi ,a fost adoptată mărirea salariilor personalului didactic şi didactic auxiliar cu 45% faţă de salariul actual. Concret, valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 creşte de la 275,168 lei cât a fost în perioada aprilie-septembrie, la 400,00 lei pentru perioada octombrie-decembrie 2008. Reamintim faptul că Ordonanţa 15/2008 prevedea o majorare de la 1 octombrie cu 6% sau 9%. Ambele variante sunt de domeniul trecutului. Acum nu mai vorbim decat despre majorarea de 45% care este o realitate începând de astăzi sau, mai exact, de cand legea va fi publicată în ,,Monitorul Oficial''.
Şi încă o veste bună pentru profesori. Au fost votate, cu 177 voturi ,,pentru'', 2 voturi ,,împotrivă' şi 47 ,, abţineri'', amendamentele la Statutul Personalului Didactic, care prevăd acordarea unei indemnizaţii egală cu 7 salarii brute lunare profesorilor care se pensionează şi acordarea pentru personalul din învăţământ de gratuităţi la medicamente, ochelari de vedere şi proteze''

Niciun comentariu: