marți, 2 septembrie 2008

Institutul de Sanatate Publica: Un sfert dintre elevi si prescolari sufera de o boala cronica

Afectiunile care apar cel mai des in cazul copiilor sunt cele oftalmologice, rahitismul si intarzierile de crestere, dar si obezitatea, problemele la coloana vertebrala sau amigdalita. Daca in cazul deficientelor oftalmologice este vorba despre o combinatie intre mostenirea genetica, iluminatul slab sau pozitia incorecta la scris, obezitatea si rahitismul, sunt cauzate in primul rand de proasta alimentatie a copiilor. ''Abandonarea alimentatiei naturale e pe primul loc. Lipsa de vitamina D, si in principal alimentatia gresita a copiilor sunt principalele cauze ale aparitiei rahitismului si intarzierilor de crestere'', a precizat medicul Denis Stanescu de la Spitalul Marie Curie din Capitala, citat de Realitatea TV.
Cei mai multi copii diagnosticati cu afectiuni oftalmologice sunt in judetele Cluj, Arges, Constanta si municipiul Bucuresti, in timp ce rahitismul este intalnit cel mai des la copii din judetele Cluj, Braila si Bihor. Intarzierile de crestere au devenit in ultimii ani problema principala a copiilor din judetele Ialomita, Teleorman si Constanta.
Potrivit medicilor, principalii responsabili pentru aparitia acestor afectiuni inca de la o varsta frageda sunt parintii, care nu se ingrijesc corect de alimentatia copiilor, si, de asemenea, isi duc foarte rar copiii la medic, multe dintre afectiuni fiind depistate tarziu. O parte din vina o poarta si profesorii care pot identifica destul de usor noile probleme aparute in comportamentul copiilor si pot anunta parintii din timp, dar si medicii de familie. Medicii avertizeaza ca, lasate netratate, aceste afectiuni pot lasa urme adanci, cu repercusiuni grave asupra vietii de adult.
Sursa: www.ziua.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nemernica asta e vinovata pentru ca mi-a murit ingerasul de doi ani.STATI departe de ea!! Copilul meu facuse Echovirus, si avea temperatura de 9 zile, si eruptie.Idioata nu i-a facut nici o analiza, ne-a zis ca aici nu e cabinet particular.Tanara si draguta doamna doctor, sper sa crape in chinuri criminala asta nemernica.Ne-a trimis in zi de duminica la un spital care nu numai ca nu e de urgenta dar n-are nici macar aparatura de baza, iar acea morga cu nume de spital este Babes.Nu i-a facut nici o analiza nimic habar nu avea idioata ce e cu copilul, daca ar fi ramas la Budimex, pentru ca aveau aparatura ar fi trait.A doua zi dimineata a intrat stop si mi-a murit, pentru ca nemernicii de la Babes la sectia de pediatrie/infectioase dispuneau doar de un balonas.Pe langa asta nu dispun de personal mai calificat decat poate ca maturatoare!Aveti grija unde va trimiteti copii si pe cine laudati.Dr renumit de la Budimex, Stanciu, nu-si poate explica de ce a actionat asa aceasta nemernica, plus ca ne-a spus clar intre patru ochi ca daca ar fi ramas si i-ar fi facut analizele ar fi trait