miercuri, 3 septembrie 2008

Serafim, făcut KO de un ciocan la Jocurile Olimpice de la Beijing

Un antrenament obişnuit al Biancăi Perie în timpul JO a fost foarte aproape de a avea un final tragic pentru unul dintre membrii team-ului tricolor, „părintele” aruncătorilor, Dan Serafim (66 de ani).
La momentul respectiv, cazul nu a fost făcut public, din dorinţa antrenorului federal: „Să nu se sperie apropiaţii”, explica fostul tehnician al Liei Manoliu. Ce s-a întâmplat mai exact... Pe terenul de antrenament al aruncătorilor, Serafim urma să asiste la şedinţa de pregătire a cvadruplei campioane mondiale de juniori, Bianca Perie. Cum tehnicianul unei cubaneze îi informase pe români că sesiunea lor tocmai se sfârşise, oficialul tricolor se pregătea să marcheze cu steguleţe „reperele” Biancăi. Inconştienta sportivă din Havana şi-a mai încercat însă mâna o dată şi ciocanul l-a secerat pe Serafim, pe la 63 de metri, trântindu-l la pământ.
„M-a lovit mai sus de tibie, la nivelul rotulei, pe lateral. Am simţit deodată o arsură şi am pus gheaţă. S-au spart vase de sânge. Dacă era în genunchi, nu ştiu ce se întâmpla. Am avut noroc, puteam fi atins chiar în altă zonă”, a povestit Serafim, conştient că incidentul îi putea fi fatal. Imediat, el a primit îngrijiri de la toţi medicii români, dar treptat i s-a umflat tot piciorul, pielea „ascunzând” cheaguri de sânge. „Dumnezeu a avut grijă de mine, mă simt bine acum, mai sunt doar câteva urme. A fost o cumpănă a vieţii”.
4 kilograme cântăreşte ciocanul din oţel folosit în proba feminină. El e „accesorizat“ cu o sârmă de peste 1 metru

Sursa://www.prosport.ro

Niciun comentariu: