sâmbătă, 27 septembrie 2008

Profesorul i-a dat temă elevului: „Îţi dau 10, dacă îmi aduci femei”

Noua conducere a şcolii nu-şi aminteşte numele dascălului.

La „Dinu Lipatti” s-au raportat mai multe incidente, într-un singur an.

La prima şedinţă cu părinţii, noua conducere a Liceului „Dinu Lipatti” s-a trezit cu belea pe cap. O mămică, nemulţumită de sistemul de învăţământ în general, a relatat pentru toată suflarea adunată în sala de festivităţi cum un profesor i-a propus unul elev de clasa a VIII-a, mai în glumă, mai în serios, să se facă peşte. „Ştie toată şcoala de profesorul de engleză. I-a spus unui coleg de-al băiatului meu, anul trecut: «Îţi dau 10, dacă îmi aduci femei», a fost fraza care a îngheţat zâmbetele celor doi directori şi al poliţistului de proximitate, prezenţi în sală. Auditoriul, format din vreo optzeci de mămici şi tătici, a început să chicotească: „Aşa e”! Întâmplarea s-a petrecut marţi seară, cu ocazia deschiderii la Liceului ”Dinu Lipatti” a unei şcoli a părinţilor, unde adulţii au fost chemaţi să înveţe despre drepturile copiilor şi metode de prevenire a delincvenţei juvenile.

După şedinţă, directorul adjunct al liceului, Ana Ioan, ne-a declarat: ”Noi suntem directori abia de anul acesta. Chiar ne întrebam despre cine este vorba. O să discutăm cu doamna, să vedem în primul rând ce fel de mămică e”.

Vineri, la închiderea ediţiei, misterul era rezolvat parţial: profesorul era de engleză, trecut de 60 de ani şi, după incident, i s-a desfăcut contractul de muncă. „A stat foarte puţin la noi, având în vedere ce s-a întâmplat! Noi ne-am făcut datoria, nu mai e profesorul nostru, unde o fi acum, nu ştim”, ne-a precizat conducerea şcolii. În mod bizar, deşi toată lumea îşi amintea de acest episod, nimeni n-a fost în stare să ne spună cum îl chema pe profesor, nici dacă s-a mutat la altă şcoală. Nici de la inspectorul şcolar al sectorului 4, Gabriela Postescu, nu am aflat mai multe date. „Au fost mai multe incidente, anul trecut, la „Lipatti”. Dar categoric nu-mi amintesc de o astfel de expresie”, ne-a declarat inspectorul, rugându-ne să-i acordăm răgaz pentru a verifica rapoartele din anul şcolar precedent.

Printre incidentele amintite de conducerea inspectoratului se numără cazul profesorul suplinitor de desen, Dumitru Movilă, care a fost dat afară din învăţământ după ce a strâns un elev de gât.
Sursa: www.gandul info.ro

Niciun comentariu: