marți, 10 iulie 2012

Doar 1 din 26

      Am sperat că dragii mei copii, care au susţinut examenul de bacalaureat, să aibă baftă şi să reuşească să promoveze examenul în număr cât mai mare. Dar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Din cei 26 de copii care s-au înscris, a promovat unul singur. Explicaţiile acestui uriaş eşec sunt uşor de găsit. Cei mai vinovaţi sunt elevii. Oricât am încercat să-i determin să trateze examenul cu seriozitate, nu am reuşit. Nici măcar părinţii nu au conştientizat dificultatea acestui examen şi au refuzat să se implice. Poate că şi profesorii au vina lor, dar, cel puţin la clasa unde am fost eu diriginte, şi-au făcut datoria. Nu numai că au parcurs integral conţinuturile din programa şcolară, dar au organizat şi ore de consultaţii suplimentare. Numai că la cele 1-2 şedinţe de consultaţii organizate, săptămânal, la matematică şi biologie participau câte 3-4 elevi.
       Că subiectele au fost foarte dificile este o realitate, dar, dacă elevii s-ar fi pregătit, ar fi reuşit să obţină măcar 6,00 şi ar fi promovat. Majoritatea copiilor mei a picat toate cele 3 examene şi acest lucru dovedeşte faptul că nepăsarea lor a fost totală.

8 comentarii:

Anonim spunea...

elevi dumneavoastra nu sau pregatit sa zicem asa elevi de anul trecut aau bagat meditati 2-3 ore pe saptamana 11 luni ora de meditatii 70 lei (minim) x 4 saptamani x 11 luni = 3080 lei luat barem de pe net cerere sedinta suplimentara dupa proba 100 lei corectat ce am scris pe foaie in examen(am plecat cu ciorna acasa)dupa profesorul meu luam 5,50 usor nota examen bacalaureat 1,55 unde e diferenta?
Romanica are nevoie si de oameni necalificati si fara pretentii nu? masa electorala pentru usl si pld etc sunt buni doar cand le bagam votul in buzunar dupa sugetio fraierilor ca noi furam, voi muriti de foame! Stima si respect Alex

Daniel Mălăelea spunea...

Eu cred ca tu meritai nota 9,90 la limba si literatura romana.

Anca Naciu spunea...

Hahahahahahahahahaaaaa! Draga Anonim (Alexandru)! cu un ochi rad si cu altul plang. Cand ti-am citit randurile , in prima clipa am crezut ca este o gluma . Dar din nefericire nu este . Situatia ta este de-a dreptul tragica . Pe langa faptul ca nu stii deloc gramatica , reguli de ortografie ,mod de exprimare , nu ai nici simtul realitatii. Ce crezi tu ca poate sa faca un meditator ? Tu trebuia sa incepi meditatiile cu abecedarul. Ma intreb , cum ai ajuns in situatia de a da bacul , cum ai ajuns pana la clasa a 12a?! Cred ca de mila !Daca meditatorul tau a spus ca meritai 5.50 sau ai aratat alta ciorna sau era un escroc .
Dar stii care este marea ta tragedie si a celor ca tine? Ca aveti impresia ca sunteti nedreptatiti, nu realizati ca de fapt nu stiti NIMICA, ca oameni ca voi , nu pot realiza nimic in viata , ca veti fi o eventuala mana de lucru ieftina(asta daca veti fi in stare sa invatati serios o meserie), si masa de manevra pt ca nu sunteti in stare sa judecati cu mintea voastra , sa departajati binele de rau.
Este foarte , foarte trist , draga Alexandru,si nu pot decat sa sper ca poate intr-o zi (cat mai curand) iti vei reveni, vei cobori cu picioarele pe pamant si te vei gandi cu toata seriozitatea ce vrei sa faci tu cu viata ta de fapt!
Eu iti doresc mult succes si schimbarea sa aiba loc cat mai repede. Spre binele tau !

Anonim spunea...

foarte frumos din partea amandurora tabara adversa profesoara de mate(40 ani de catedra, o doamna excelenta) in primul rand lucrez asta e cel mai important lucru .
Nu fac campanie electorala pe facebook sa mai iau un ban ;) esti profesor sau curva politica?
daniel draga am 7 la romana din pacate pentru doamna de engleza si germana si domn profesor de istorie nu pun pret pe cat de corect gramatical scriu pe NET. adevarul e ca ma trecut de mila :)))) de ultima ora am luat 6 la chimie tot de mila ma trecut doamna dumitrescu ;) deci dupa matematica mea precara as avea nevoie de un 5 curat din mila la matematica. Stima si respect pentru doamna profesoara, pentru domnul malaelea toti sunt niste hoti votez cu DA un hot si intra alt hot? deci inca odata politica sau catedra? Alta ciorna cu scrisul meu am un scris de doctor recunoasteti scrisul din 1000 :) si cum as arata alta ciorna cand toti au facut de 1-2.5 nu ganditi? sau mintea este in vacanta? daca intra antonescu credeti ca o sa am salariul mai mare de 15? nu chiar poate mai putin ;) Alex

Anca Naciu spunea...

Draga Alex, incurci rau lucrurile , scoala cu politica alegerile cu notele etc. Nimeni nu a pomenit de ciorne . In orice caz din ceea ce ai scris aici , ai facut un ghiveci .
Sa stii si tu ca profesorii si elevii nu sunt in tabere adverse , ei sunt de acceasi parte a baricadei si tb sa fie prieteni si sa colaboreze. De asta esti atat de bine pregatit pt ca vezi in profesor dusmanul tau . Total gresit!
Imi pare foarte rau ca nu ai curajul sa iti spui numele intreg , macar sa stim cu cine stam de vorba . Asta denota lasitate din partea ta . Trebuie sa ai raspunderea cuvintelor pe care le arunci fara nicio noima. Concluzia este ca de fapt nici nu cunosti sensul cuvintelor.
Si in incheiere as vrea sa te intreb , cum te simti tu sa traiesti din mila altora , ma refer la faptul ca ai trecut din mila la diferite materii . Cat crezi ca va mai exista mila asta fatza de tine ? Este rusinos sa traiesti din mila celorlalti . Asta inseamna ca tu nu esti in stare de nimica .
Inteleg ca ai vrea sa castigi bani mai multi . De unde ...daca nu ai pregatire ?? Sau tot din mila?
Poate mai reflectezi si ne spui si noua cine esti , pt ca asa este frumos si civilizat sa stim cu cine vorbim ,nu?

Anonim spunea...

V-am promis ca voi scrie,dar din pacate nu m-am tinut de cuvant foarte repede. Am incercat de cateva ori sa scriu,dar ceva ma oprea…Acum,cand mai este putin si incepe scoala parca mi-e dor…din ce in ce mai dor de liceu,de profesori,de colegi; de acele dimineti in care soarele parca mergea impreuna cu noi la scoala,de drumul de la piata presei pana la liceu,pe care in fiecare dimineata il faceam pe jos)…mi-e dor de acele zile de joi,cand toti eram mai devreme la liceu,decat de obicei,deoarece nimeni nu vroia sa intarzie si sa riste astfel sa nu mai primeasca nota la sfarsit de semestru) sau cand eram toti cu caietele pe coridor si repetam lectia)…mi-e dor de liceu,mi-e dor de dumneavoastra… Mi-e dor de orele de filosofie cand toti eram parca lipiti de banci si cu buzele cusute..nimeni nu scotea niciun sunet,daca nu era intrebat,iar acea ora parea ca nu se mai termina…mi-e dor de doamna diriginta care tot timpul vroia sa scoata din noi ce-i mai bun si care la inceput m-a primit in clasa cu teama,deoarece nu stia ce fel de copil sunt si de ce m-am transferat,iar mai apoi mi-a devenit o a doua mama. Mi-e dor de doamna de engleza care tot timpul m-a sprijinit si m-a inteles….mi-e dor…exista si profesorii de care nu imi este si nu-mi va fi dor niciodata,acei profesori pt care imaginea lor in ochii elevilor era mai importanta decat exigenta si materia,acei profesori care nu concepeau ideea ca sunt oameni si e posibil ca uneori sa greseasca.Dar lucrurile astea nu mai conteaza,dorul de liceu este mult prea mare…As mai vrea macar o zi!
In scurt timp voi incepe facultatea,iar emotiile sunt foarte mari,in sfarsit am reusit sa trec peste dezamagirea pe care mi-am provocat-o anul trecut…si n-a fost usor deloc,un an in care n-am stiut sa fac altceva decat sa plang si sa invat de una singura,zile in care mi-as fi dorit un professor care sa ma ajute unde nu intelegeam,dar din pacate nu s-a putut asa ceva si mi-am dat toata silinta sa invat singura,insa cu toate acestea la rezultate mai mi-am dat singura o palma…nota era foarte mica,foarte foarte mica….ce scuza sa gasesc pt lucrul asta? N-am! Era nota mea,atat lucrasem. Pur si simplu…nu stiu ce a fost in capul meu in momentele acelea,n-am avut nici macar puterea sa ma ridic sa ma uit pe liste,am stat de la 9 pana la 14 jos pe ciment in fata panoului unde se afisau rezultatele,asteptand cu nerabdare sa vad ce-am facut,dar cand in sfarsit au venit,n-am avut puterea sa ma uit,mi-era teama de o noua cadere,de aceea fratele meu a fost cel care mi-a dat marea veste,in sfarsit trecusem de hop! In acel moment pur si simplu am simtit nevoia sa tip,sa ma descarc si sa-mi strang in brate parintii care tot timpul m-au sprijinit si au avut incredere in mine si pe care in sfarsit puteam sa-i privesc in ochi. 

Anonim spunea...

Cand totii se asteptau sa trec peste perioada proasta,au venit alte zile de griji,ma gandeam ca nu pot face nimic cu media mea(7,08),posibilitatea de a face o facultate cu taxa era scoasa din plan,nu-mi permiteam,tati nu vroia sub niciun chip sa ma lase sa intru la distanta pt a ma putea angaja,eu nu puteam sa accept ideea ca se va baga in alte datorii pt a-mi plati mie facultatea...si usor,usor a venit si ziua inscrierilor.hm..ce mai zi! Aveam 3 dosare facute,dar imi doream sa intru la politehnica la transporturi,imi doream foarte mult lucrul acesta,era singura facultate care ma atragea din toata lista si mai ales se dadea admitere la matematica. Am ajuns la facultate si m-am inscris,mami ma astepta pt a merge sa mai bagam si celelalte dosare la o alta facultate,dar am spus “NU!” si am hotarat sa raman doar cu acel dosar…mi-era teama,dar totodata vroiam sa demonstrez ca stiu,ca voi reusi sa iau note frumusele si voi intra la fara taxa. Asa a si fost..am luat primul test cu 8,5 si al 2-lea cu 9,5,fericirea mea in acele momente a fost imensa,in sfarsit scapasem de acea dezamagire si neincredere in mine,acum sunt fericita intr-adevar,astept ziua de 1 octombrie cu mari emotii.
Greu,dar se poate!Am trecut si peste aceasta piedica din viata mea,sunt constienta ca fara parintii,fratele ,vorbele frumoase si increderea primita de la profesori si prieteni,n-as fi trecut niciodata,deoarece nici eu nu ma mai recunosc cand privesc acum in urma la cum eram,ce-am spus,ce-am facut,ce-am avut de gand sa fac.E uimitor cat de mult conteaza o vorba spusa atunci cand e nevoie…eram demoralizata total si in pragul disperarii,cand fratele meu a inceput sa planga si sa-mi spuna : “ridica-te! Eu nu te cunosc asa,tu nu esti asa. Eu sunt cel mai mandru frate,pt mine nu conteaza ce spun ceilalti,eu stiu ce sora am si sunt fericit ca Dumnezeu a vrut ca tu sa fi sora mea!”…acestea cred ca au fost cu adevarat cuvintele care mi-au dat puterea sa merg mai departe cu capul sus,chiar si atunci cand multi din cei cu care ma intalneam sau vorbeam,ma “atingeau” prin cuvintele lor.
Nu-mi doresc sa treaca nimeni prin ce-am trecut eu,dar se pare ca din ce in ce mai multi elevi trec prin asa ceva,cu toate ca multi se asteapta,pt ei nu conteaza,nu-i intereseaza si asta e trist…Am fost duminica la rezultate si am ramas uimita cand am vazut cat de veseli si distrati erau cei ce picase bac-ul,oare ei chiar nu realizeaza ce se intampla?...m-am uitat la notele de la matematica si am ramas fara cuvinte…notele de 1-1si ceva erau parca o normalitate,putini au reusit sa treaca peste aceasta “limita” si cu toate astea,niciun semnal de alarma nu este tras,sunt de acord ca-s de vina si elevii,dar un copil de nota 1 la matematica nu are ce cauta in bacalaureat,cum a ajuns acolo? Pt ce a facut 4-5 ani de liceu? Sunt curioasa unde va ajunge invatamantul romanesc peste vreo 5 ani.
Dar lasand de o parte aceste probleme si anul meu de esec,care abia a trecut,va mai spun inca odata ca mi-e dor de liceu! Pe 17 sper sa ajung la deschiderea anului scolar,dar am inteles ca dumneavoastra nu mai sunteti in liceu,imi pare rau,dar in acelasi timp ma bucur pt dumneavoastra si pt reusita dumneavoastra! Va felicit si va doresc mult succes,multe realizari si mai ales multa sanatate de acum incolo! Cu mult drag si respect,Mihaela P. (am postat in 2 comentarii deoarece este prea mult scris si nu merge)

Anonim spunea...

acum m-am uitat si eu pe postarea mea si am niste greseli pe care,azi-noapte nu le-am remarcat.
iar pt Alex,ce face domn' profesor in timpul liber,este strict alegerea dansului si nimeni nu-i poate critica alegerile,asa cum nici tie nu-ti critica nimeni alegerile si deciziile. Iar scuza ta cu scrisul si greselile de exprimare nu este buna,mai incearca. Daca stam sa ne gandim asa ar insemna ca peste cativa ani copii nostri vor ajunge sa scrie cum ii taie capul,ca doar suntem pe net si ne permitem!
Iar in legatura cu bac-ul,nu te cunosc si nu zic ca poate n-ai dreptate,mie mi s-a intamplat anul trecut sa scriu,sa stiu ce am scris sa-mi fac baremul si sa stau linistita ca iau,dar la rezultate n-a fost asa,problema cu corectura si pe mine ma deranjeaza foarte mult,dar nu avem ce face...Iar dupa parerea mea ce s-a intamplat pana acum cu bacalaureatul tine strict de acei ministrii ai invatamantului care s-au tot perindat pe la conducere si au vrut sa demonstreze ca ei pot schimba ceva si vor face treaba+ vina elevilor+ vina profesorilor,am avut parte de profesori exigenti la care trebuia sa sti de cel putin 8 ca sa iei un 6 tras de par,dar se cucnostea...nu acele note de 10 la toata lumea ca e draguta si in bac 1-2...:)! o seara buna! Mihaela