duminică, 14 noiembrie 2010

,,Regatul dac''

Se apropia cu paşi repezi anul 106. Dacii, cu capitala la Sarmizegetusa erau într-un conflict cu Imperiul roman ( unul dintre cele mai agresive imperii care s-au bazat pe atacuri şi cuceriri, uitând aproape de tot de defensivă, fapt pentru care mai târziu a fost cucerit.)
Pe aunci, Decebal era împăratul Daciei, cel care a împărţit Imperiul Dacic în mai multe categorii sociale şi a adăugat mai multe reforme.
În anul 106, Dacia a fost atacată de Imperiul Roman, Decebal văzând că Imperiul lui se apropie de a fi cucerit din cauza puterii trupelor romane, a decis să îşi ia viaţa deoarece nu concepea să fie romanizat.
Într-un final, Dacia a fost cucerită şi romanizată, adică dacii au fost convertiţi de la politeism la catolicism şi forţaţi să capete obiceiurile şi tradiţiile romanilor, Dacia devenind provincie romană.
Lucrarea este autentică şi recentă. Elevii noştri sunt din ce în ce mai iubitori de istorie. Atunci când nu ştiu ceva, dau frâu liber imaginaţiei.

3 comentarii:

Mirea spunea...

Sunt curios ce notă a primit?!

Adrian spunea...

Domnule Dan Malaelea, iti apereciez blogul, iti apreciez cugetarile, iti apreciez optiunile! Sincer iti spun. Dar dacii nu au fost convertiti la catolicism de catre romani in anul 106. Nici macar la crestinism. Inca nu aparuse(nici nu se nascuse) Constantin cel Mare. In acel timp, in imperiul roman, crestinii erau persecutati. In acel timp, o parte din daci erau crestinizati de catre misionarii greci, unul dintre ei fiind Sf. Apostol Andrei.

Daniel Mălăelea spunea...

Adrian, lucrarea este autentica. Evident ca a fost notata corespunzator. Cred ca din cele 3 puncte acordate a primit doar 0,5 puncte. Sunt greseli mari de tot.