duminică, 28 noiembrie 2010

Domnul Andrei Chiliman luptă alături de noi, dar de ce nu se implică şi ceilalţi primari ai Capitalei?

Un magazin de plante etnobotanice din cartierul Pajura - mai exact de pe strada Jiului nr. 2-4, bl C1, scara 1 - a fost închis, la sesizările cetăţenilor, de Poliţia Locală. Cu toate acestea, mărfurile confiscate au fost returnate, iar magazinul a fost redeschis, a doua zi, cu largul concurs al unor structuri din Ministerul de Interne, după cum declară, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Edilul Sectorului 1 a adăugat că dacă "Poliţia Naţională închide ochii la aceste magazine etnobotanice", el nu poate să o facă şi a găsit soluţia legală pentru a scoate acest tip de comerţ în afara graniţelor Sectorului 1.
Andrei Chiliman a precizat că în Sectorul 1 al Capitalei nu vor mai fi emise autorizaţii de comercializare a produselor etnobotanice pentru amplasamente situate pe o rază de doi kilometri în jurul unităţilor de învăţământ, spaţiilor destinate procesului de învăţământ, unităţilor de cercetăare ştiinţifică, bibliotecilor, căminelor, internatelor, cantinelor, caselor de cultură ale studenţilor şi caselor corpului didactic, caselor universitare, taberelor şcolare, bazelor şi complexelor cultural sportive, parcurilor şi locurilor de agremnt, palatelor şi cluburilor copiilor şi elevilor, locurilor de joacă amenajate pentru copii.
"Am convocat mâine (luni, n.r.), într-o şedinţă extraordinară, Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a supune dezbaterii o hotărâre privind regulamentul de funcţionare a comerţului de plante etnobotanice pe teritoriul Sectorului 1. Un astfel de magazin nu va putea funcţiona la o distanţă mai mică de doi kilometri de o unitate de învăţământ, spital, locuri de joacă pentru copii, parcuri ", a mai spus Andrei Chiliman.
Cele mai multe magazine care vând substanţe cu efect halucinogen şi care funcţionează în apropierea unităţilor de învăţământ au fost identificate în sectoarele 3, 4 şi 5 ale Capitalei.
Potrivit ISMB, în Sectorul 4 al Capitalei au fost identificate 15 magazine care comercializează substanţe etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor, cum ar fi băuturi alcoolice, tutun, droguri ilegale, acestea fiind în apropierea Şcolii nr. 133 "General I. Dragalina", Şcolii nr. 100 "Andrei Şaguna", Şcolii nr. 165, Şcolii nr. 97, Şcolii nr. 190 "Marcela Peneş", Şcolii nr. 113 "General D. Praporgescu", Liceului Teologic Adventist, Colegiului Tehnic "P. Rareş", Grădiniţei nr. 166 "Panseluţa", Şcolii nr. 109 "Şerban Voda", Şcolii nr. 93 "Emil Racoviţă", Şcolii nr. 120 "Mărţişor", Colegiului Romano-Catolic "Sfântul Iosif", Colegiului Naţional "Ion Creangă" şi Colegiului Tehnic "Miron Nicolescu".
În Sectorul 5, au fost semnalate magazine care comercializează produse cu efect nociv asupra elevilor în zona şcolilor 132, 280, 130, 188, 114, 141, 131, 139, 126 şi a Colegiului Tehnologic "G. Cerchez", la distanţă de aproximativ o staţie de tramvai de acestea.
În Sectorul 3, opt unităţi şcolare au semnalat ISMB existenţa unor magazine care comercializează substanţe etnobotanice, respectiv Şcoala nr. 195, Şcoala nr. 199 "Al.I. Cuza", Şcoala nr. 112 "Titan", Şcoala nr. 200, Liceul Teoretic "Al.I. Cuza", Liceul Ecoprof, Colegiul Naţional "M. Basarab" şi Şcoala Superioară N. Kretzulescu".
În Sectorul 1, Şcoala nr 1 "Sfinţii Voievozi" a semnalat existenţa unor magazine care comercializează substanţe cu efect nociv asupra elevilor, în apropierea Gării de Nord.
În Sectorul 2, astfel de magazine au fost identificate în apropierea Clubului Sportiv Şcolar nr. 2, a Grupului Şcolar Mecanică Fină şi a Colegiului Naţional "Cantemir Vodă".
În Sectorul 6, ISMB a identificat două magazine de comercializare a substanţelor etnobotanice, pe strada Alizeului şi pe Bulevardul Regiei nr 1, ambele fiind în apropierea Grădiniţei nr. 83 şi a Liceului Teoretic "Eugen Lovinescu". Totodată, în Piaţa Chilia Veche, care se află în apropierea unităţii şcolare, a fost deschis un magazin care comercializeză produse etnobotanice.
Sursa: www.mediafax.ro
Mă bucură faptul că domnul Andrei Chiliman este alături de noi în lupta pentru interzicerea comerţului cu aceste plante, dar de ce nu sunt implicaţi în această luptă şi ceilalţi primari? De ce domnul Sorin Oprescu tace? Ca om al şcolii pot să spun că niciodată nu am fost atât de îngrozit de ceea ce se întâmplă în şcoli şi licee. Trebuie interzis comerţul cu plante etnobotanice pentru că altfel se va ajunge la mari nenorociri. Şi în liceul nostru sunt probleme, dar încercăm să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a le rezolva.Trebuie ca şi instituţiile statului să se implice în această luptă cât nu este prea târziu. Altfel, copiii noştri vor plăti prea scump preţul indolenţei autorităţilor.

2 comentarii:

Propa Ganda spunea...

Ca sa se mire prostii Malaelea

Daniel Mălăelea spunea...

Tu chiar nu ai ce face? Ziceai ca ar trebui sa scriu despre plantele etnobotanice. Acum nu esti multumit? Chiar este una dintre problemele grave care ar trebui rezolvate urgent.