sâmbătă, 5 iunie 2010

La mulţi ani dascălilor României!

În octombrie 2007 deputaţii au adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei învăţătorului pe data de 5 iunie a fiecărui an. Potrivit actului normativ, Ziua învăţătorului trebuie sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc. În 2008 şi 2009 dascălii din Bucureşti au avut zi liberă şi au primit tichete cadou. Anul acesta nici măcar nu se mai vorbeşte despre această zi.

3 comentarii:

acuvio spunea...

Dacă nu individual, fiecare şcoală să trimită o telegramă, un e-mail de felicitare, un semn ceva Domnului ministru Daniel Funeriu!

STEFANIA spunea...

Astazi banul primeaza, nu se mai pune pret pe educatie sau pe misiunea apostolica a dascalilor. Politicienii au schimbat ,prin lege,si data sarbatoririi zilei invatatorului. Intre 1927 si 2007,s-a sarbatorit pe 30 iunie,de de ziua apostolilor, aducandu-li-se aminte dascalilor că au cea mai nobilă misiune pentru care merită făcute orice sacrificii, asumându-şi apostolatul. Astazi dascalii sunt umiliti,santajati,sfidati de autoritati si mai dezbinati ca niciodata. LA MULTI ANI SI MULTA DEMNITATE !

Anonim spunea...

La multi ani,stimate coleg!
Daca restul lumii uita ca existam, macar sa ne facem noi ziua mai frumoasa.