joi, 24 iunie 2010

Şcolile ies din administrarea consiliilor locale?

Trecerea şcolilor la sistemul central este prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă  privind bugetele administraţiilor locale, începând de la 1 ianuarie 2011.
De la 1 ianuarie 2011, şcolile nu vor mai fi în administraţia consiliilor locale. Invitat la emsiunea Ora de Foc, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu a explicat că această decizie a fost luată pentru o unificare a cheltuielilor.
Trecerea şcolilor la sistemul central este prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă  privind bugetele administraţiilor locale, începând de la 1 ianuarie 2011. Potrivit acestei ordonanţe, bugetele locale vor fi diminuate.
Vlădescu uită faptul că există o Strategie şi o lege privind descentralizarea. Eu cred că este imposibil să recentralizezi ceea ce a fost descentralizat. Pedeliştii ne cred proşti? Sunt calcule şi interese la mijloc. Până acum ne îmbrobodeau cu vorbe frumoase, ne vorbeau despre ,,interesul elevului'', despre ,,apropierea şcolii de comunitate'', despre ,,finanţare în funcţie de elev''. Ne-au prostit şi vor încerca să ne prostească în continuare. Dar nu cred că vom mai avea răbdare cu ei. Sunt incompetenţi, răi şi mincinoşi. Merităm altceva. Români, cât să-i mai răbdăm?

Niciun comentariu: