duminică, 27 iunie 2010

PDL încearcă să pună investiţiile primăriilor sub controlul prefectului

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman susţine că dacă Guvernul va  modifica legea finanţelor publice locale, aşa cum intenţionează, în  România nu vor mai exista decât trei primari:  Băsescu, Boc şi Udrea.  Deocamdată, proiectul se află în faza dezbaterii publice, dar liberalii spun că există presiuni pentru ca Guvernul să adopte ordonanţa în termen de câteva zile. Proiectul la care lucrează Guvernul oferă prefectului puteri sporite privind bugetul local. Practic, acesta va fi cel care va stabili oportunitatea investiţiilor pe care vrea să le facă o primărie. Liberalii acuză că, astfel, PDL încearcă să ţină sub control primăriile. 
PNL a făcut un apel către primari să atace la Curtea Constituţională ordonanţa în momentul în care va fi adoptată de Guvern. Primarii mai au un motiv de nemulţumire, legat de renunţarea la un procent de până la 40% dintre angajaţi. Disponibilizările sunt prevăzute într-un proiect de ordonanţă de urgenţă al Ministerului Finanţelor Publice.
Sursa: www.antena3.ro
PDL doreşte să controleze totul şi să aibă toţi banii la dispoziţie. Acum ordinul este clar: primarii Opoziţiei trebuie să fie împiedicaţi să dispună de fonduri. De ce? Pentru că se apropie alegerile şi nu trebuie să aibă posibilitatea de a-şi prezenta realizările şi de a putea să-şi desfăşoare campania electorală din lipsă de fonduri.
Pentru cetăţenii sectorului 1 aceasta ar putea fi o puternică lovitură. Domnul Chiliman a dovedit că este cel mai bun dintre primarii Capitalei şi că ştie cum să folosească banii în folosul comunităţii.

Niciun comentariu: