duminică, 13 iunie 2010

La clasa unde sunt diriginte cea mai mare medie este 8,45

Zeci de absolvenţi de liceu din Zalău au încheiat anul şcolar cu media zece. Mai mult, cinci dintre ei au absolvit toţi cei patru ani de liceu cu medii de 10 la absolut toate materiile. Sunt date care indică faptul că, raportat strict la note, actuala generaţie de absolvenţi este cea mai bună din istoria recentă a învăţământului zălăuan. Sau că profesorii au atins cel mai înalt grad de indulgenţă în notarea elevilor, în contextul unei tot mai mari presiuni pe medii, devenite principalul element de selecţie în admiterea la facultate.
De departe, situaţia cea mai idilică este la Colegiul Naţional „Silvania“ (CNS), unde nu mai puţin de 36 din totalul de 249 de absolvenţi se pot mândri că au terminat clasa a XII-a cu media 10. Oricât de fantastică ar părea această situaţie, ea păleşte instantaneu în faţa unui alt record absolut înregistrat la CNS: în clasa a XII-a I, clasă de filologie, din 30 de elevi, 27 au absolvit anul cu media 10. Din cei trei rămaşi, doi au încheiat cu media 9,97, iar unul cu „doar“ 9,94.
aici 
Sunt convins că şi la examenul de bacalaureat 90% dintre absolvenţii  acestui liceu vor obţine media 10,00. Sunt la fel de convins că notele nu reflectă realitatea. Ori sunt profesorii excesiv de indulgenţi, ori sunt părinţii elevilor foarte darnici.

2 comentarii:

Iuliu spunea...

Du-te domnule si veziti de treaba ta!~ Ce sa spun...dak tu ai numa agramati in clasa nu e problema mea...Tu cauta acolo sa iti ridici media clasei si nu lovi in alte licee si in plus nu cred ca esti tu in masura sa critici faptul ca intro clasa au fost n de 10.. hai dute latra in alta parte!

Daniel Mălăelea spunea...

Iuliu, mai pune mana pe cartea de gramatica de clasa a V-a ca sa inveti sa scrii corect romaneste. Si stai in caverna ta. Nu mai iesi ca sarpele in drum ca s-ar putea sa te trezesti muscat de vreun caine. Daca nu stiai, atunci afla de la mine ca de latrat, latra cainele. Oamenii vorbesc.