joi, 7 mai 2009

Vreau să-i duc pe elevii mei la conacul Brătienilor de la Florica

Nu am reuşit să ajung la Florica până acum, deşi planul vizitei l-am făcut în timpul studenţiei împreună cu fostul meu coleg Robert Zidaru de la Facultatea de Istorie, care este originar din Ştefăneşti, judeţul Argeş. Atunci am tot amânat, iar apoi viaţa ne-a despărţit. Ştiu despre Robert că este profesor în oraşul Piteşti, dar nu am mai ţinut legătura cu el. Poate că vechiul meu prieten va afla că încă păstrez în suflet dorinţa de a ajunge la Florica şi mă va ajuta. Poate că şi alţii mă pot sprijini să-i duc la Florica pe cei 20 de elevi care sunt membri ai Cercului de istorie ,,Nemuritorii'' din Colegiul Tehnic Media. Sunt profesor de istorie şi am datoria de a-i ajuta pe copiii noştri să cunoască istoria neamului nostru, să-i apropii de locuri, oameni şi fapte pe care nu le cunosc sau de care au auzit prea puţin. Pe mine mă ajută cineva?

19 comentarii:

Anonim spunea...

Evident, da! Trebuie sa-mi spui ce ai nevoie

Daniel Mălăelea spunea...

Eu am doar 20 de copii inimosi si pasionati de istorie. Mai am o mare dorinta de a-i duce pe elevi in locuri in care altfel nu ar putea ajunge deloc sau oricum foarte greu. Am facut-o in anii trecuti cu ajutorul unor prieteni. Asa i-am dus la Castelul Bran, la Cetatea Poienari, la Deva, Sibiu, Constanta.Acum vreau sa-i duc la Florica. Ei nu stiu mare lucru despre Bratieni.Am datoria de a-i duce sa cunoasca acest loc incarcat de istorie.

loredana spunea...

Ce parere ai despre negocierea sindicatelor din spatele usilor inchise?
Dar despre aceste vorbe spuse de sindicalisti:,,Daca ne asumam cu toti un rahat il mancam cu totii''...deci sa cred ca pt ei greva era ca un rahat?...ce vorbe sunt astea de la oameni care se pretind a fi cu carte?....atunci ce sa mai spunem de limbajul copiilor....
Dar de aceste vorbe?,,Cat de pregatiti suntem pt actiunea de maine pt a avea o reusita de macar 50%>''...pai daca stiau ca nu sunt pregatiti de ce neau mai zapacit cu tezele...uite teza nu e teza?

Si mai vin si spun ca au facut-o pt copii....nu-i mai crede nimeni...pacat....

loredana spunea...

Link de la negocierea din spatele usilor... am uitat sa-l pun la postarea anterioara...scz
http://videonews.ro/action/viewvideo/12232/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

Daniel Mălăelea spunea...

Am postat link-ul pe forumul profesorilor. Am promis ca nu voi mai vorbi despre sindicate si liderii de sindicat. E mai bine asa pentru multi si mai ales pentru mine. Eu o sa-mi fac datoria asa cum cred, asa cum pot.

Daniel Mălăelea spunea...

Loredana, cred ca tu esti unul dintre copiii minunati ai Romaniei. Tu esti una din garantiile unui viitor frumos pentru Romania. Daca esti eleva si ai asemenea preocupari, atunci ar trebui sa fim optimisti. Te felicita un profesor.

tony spunea...

D-le profesor,ce ziceti de greseala din teza unica la lb.romana ?
Mi se pare extraordinar de grav,e o bataie de joc la adresa elevilor si parintilor.Mihaela Guna de ce tace?

Daniel Mălăelea spunea...

Nu stiu nimic de greseala. Despre ce anume vorbiti? Nu ar fi prima oara. Asta dovedeste multe. Dv nu stiti cand vorbeste Mihaela Guna?

tony spunea...

la realitatea tv la stiri

tony spunea...

M-am uitat si pe site la Realitatea la comentariile elevilor.E o mare problema!

Daniel Mălăelea spunea...

Am vazut. Doamne fereste! Cine i-a pus sa dea un asemenea subiect daca sunt adormiti? Oare cine o sa raspunda pentru aceasta imensa greseala?

loredana spunea...

http://lorybia.blogspot.com/2009/05/o-alta-lovitura.html

Si cand ne gandim ca acesti membrii ai ministerului educatiei ieri cereau salarii mai mari cu 50%....as fi de acord daca si performaanta lor ar fi cu 50% mai mare...cer salarii pt a fi motivati sa mearga la servici insa uita sa spuna ca sunt multi care merg acolo doar pt a fi acolo si nu pt a face ceva...si as intreba daca unui profesor i se da 50 % sa fie motivat cat ar trebui sa i se dea unui miner de exemplu ca sa fie motivat sa intre in adanc?
Multumesc de felicitari...sunt multi copii extraordinari....multi...
Va doresc numai bine!

Daniel Mălăelea spunea...

Loredana, sunt si profesori minunati. Aceasta greseala nu apartine neaparat unui profesor, ci este responsabilitatea MECI. Profesorii au cerut aplicarea legii care prevedea acordarea unei majorari de 33% si nu MECI. Ei nu ne-au sustinut, desi raspund de soarta invatamantului romanesc si mai vor fi performante.

Daniel Mălăelea spunea...

Loredana, vreau sa discutam ca de la profesor la elev. Sunt multe lucruri probabil neintelese de catre tine.Acesti ingeri tristi, care sunt profesorii, merita mai mult. Viata noastra este grea. Te vei convinge de asta. Nu te gandi doar la acei profesori care, probabil, te-au dezamagit.Gandeste-te la ceilalti. Merita mai mult.

loredana spunea...

Recent am facut revista scolii mele in care scriam despre profesori asa:Nu existã artã mai frumoasã decât arta educatiei. Pictorul si sculptorul fac doar figuri fãrã viatã, dar educatorul
creazã un chip viu; uitându-se la el, se bucurã si oamenii, se bucurã si Dumnezeu.
DAR...dupa cum exista oameni si oameni asa exista si... profesori si profesori....
Scz pt multele comentarii.

Daniel Mălăelea spunea...

Loredana, iti multumesc pentru comentarii. Te rog sa scrii de fiecare data cand ai ceva de spus. Voi trebuie sa va faceti auziti. Noi trebuie sa va ascultam. Ce bine ar fi sa avem multi elevi asa ca tine.

Mirea spunea...

BRATIANU...numele asta si-a pus amprenta pe formarea Romaniei Libere,Mari si moderne,este cel mai de seama nume a politicii romanesti,nascut cu atitudirea marcanta din 1848 si ucis undeva in lagarele comuniste...se pare ca celebrul conac de la Florica contine,pe langa o impresionanta cladire o ferma,capela,crama,gara si atentie...un observator astronomic,toate acestea fiind inconjurate de celebrele podgorii ale Stefanestiului(prima cladire dateaza din 1858)...felicitari pentru initiativa d-le diriginte...mi-aduc aminte in cate locuri minunate am fost impreuna datorita dvs...multumesc si abia astept sa mai calcam vrednicele meleaguri ale acestui popor intr-o clipa de incordare si spontaneitate care a durat 2000 de ani cum spune Marin Sorescu...sper sa vb curand!

Daniel Mălăelea spunea...

Nicule, sper sa reusesc sa fac si cu acesti copii ceea ce am facut cu voi. Atunci aveam alaturi prietenii de la Aletic, pe domnii Predesel, Robe. Acum sper ca voi gasi intelegerea unor oameni care pun pret pe educatie, pe cultura. Ma bazez mult si pe domnul primar Chiliman. Copiii nostri au nevoie de astfel de initiative. Tu ramai aproape de noi.

Daniel Mălăelea spunea...

Mergem la Florica. Bucurati-va, copiii mei. Vedeti ca vineri avem sedinta de cerc.