vineri, 8 mai 2009

Moţiuni pe Educaţie şi Cultură, anunţate de liberali pentru luna mai

Senatorul PNL Puiu Haşotti a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că grupul liberal din Senat va depune, în această lună, două moţiuni, una pe tema Educaţiei şi cealaltă pe tema Culturii, el acuzând "managementul dezastruos" al miniştrilor Andronescu şi Paleologu.

"Grupul liberal din Senat va depune în acestă lună două moţiuni, iar una va viza Educaţia, care este corijentă în urma catastrofalului management pe care doamna ministru Ecaterina Andronescu îl practică. Va debuta această moţiune cu ceea ce spunea doamna ministru Andronescu în timpul campaniei electorale, anume că indiferent de situaţia economică a României salariile profesorilor vor creşte cu 50 la sută, iar dacă nu, ea va renunţa la cariera politică", a declarat Haşotti.

El a precizat că a doua moţiune va viza Cultura, în condiţiile în care managementul ministrului Toader Paleologu este "dezastruos".

"Cultura în România are în fruntea ei un intelectual, dar al cărui management este unul dezastruos. Ca să nu mai spun anumite inabilităţi pe care domnul ministrul Paleologu le-a formulat până acum, anume atunci când a vorbit de o anume pleaşcă pentru poporul român. În gura unui ministru al Culturii astfel de licenţe cred că nu îşi au locul. Ca să nu vorbim de acea observaţie, care nu are legătură cu managementul, cum că Traian Băsescu este mai valoros decât Ionel Brătianu. E trist că tocmai ministrul Paleologu, a cărui cultură o recunosc, face astfel de formulări", a spus Haşotti. (www.mediafax)

Puiu Haşotti, deşi este profesor, nu a fost niciodată alături de noi. Este un exerciţiu de imagine, dar doamna Andronescu merită să i se întâmple asta. Ne-a minţit prea mult şi se întâmplă prea multe prostii în Educaţie pentru ca această stare de lucruri să mai poată fi tolerată. Avea dreptate când spunea că în acest domeniu nu se poate tolera lipsa de performanţă. Elevii nu pot fi minţiţi. Şi nu trebuie să plătească ei pentru greşelile altora.

Despre domnul Paleologu nu am nicio opinie. Nu ştiu care este situaţia în Ministerul Culturii. O scuză a domnului ministru Paleologu poate fi faptul că este prea tânăr. Dar atunci se poate pune întrebarea ce caută acolo.

Niciun comentariu: