miercuri, 20 mai 2009

Medicii si profesorii gradul I ar putea castiga cel mult 9 salarii minime pe economie: aproximativ 5.400 lei lunar

Un medic primar de clinica, un profesor gradul I de liceu cu o vechime de 6-10 ani si un judecator de tribunal ar putea castiga cel mult noua salarii minime pe economie, potrivit noii grile de ierarhizare a functiilor din sistemul public propusa miercuri sindicatelor de Ministerul Muncii. "Am propus aplatizarea grilei de ierarhizare a functiilor, astfel incat la ultimul nivel din grila negociata cu sindicatele sa avem un coeficient de maximum noua ori salariul minim pe economie, si in pozitiile 9-15 sa poata intra functiile de conducere, de decizie si demnitate publica. Astfel pentru primul nivel al grilei am putea vorbi de un coeficient maxim de salarizare de 3,4, in cel de-al doilea nivel de un coeficient de 5, si in cel de-al treilea nivel de un coeficient de maxim 9 salarii minime pe economie", a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, la sfarsitul discutiilor cu sindicatele, informeaza NewsIn.
Subcomisarii angajati in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), conferentiarii universitari, consulii si judecatorii de tribunal vor putea castiga cel mult noua salarii minime pe economie (pana la 5.400 lei lunar, la nivelul actual al salariului minim brut pe economie, de 600 lei - n.r.). In aceeasi grila de salarizare vor intra si medicii primari de clinica, profesorii de gradul I de liceu cu o vechime de 6-10 ani si consilierii superiori.
Noua grila de salarizare propune ca un inspector MAI, un profesor de gradul II de liceu cu o vechime de 6-10 ani si un farmacist sa castige cel mult cinci salarii minime pe economie (3.000 lei, la salariul minim actual), iar un agent de politie, un secretar de scoala si un referent superior in MFP cel mult 3,5-4 salarii minime pe economie.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-05-21&id=28447

Niciun comentariu: