sâmbătă, 9 mai 2009

În timp ce noi murim de foame, banii se risipesc

În timp ce profesorii se plâng că primesc bani puţini, milioane de lei se duc pe apa sâmbetei. În ultimii ani, ministerul Educaţiei a investit în toalete pentru şcoli care s-au desfiinţat sau au fost demolate. S-au dus bani şi în renovări care nu s-au încheiat niciodată sau în construcţii din care au rămas doar fundaţiile.

50 de toalete aflate în curţile şcolilor din judeţul Vaslui au fost modernizate în cadrul unui program iniţiat, în 2006, de ministerul Educaţiei. Până în vara lui 2008 s-au cheltuit 4,3 milioane de lei.

La Bolaţi, investiţia s-a ridicat la 100.000 de lei. Lângă toaleta de lux, şcoala stă să cadă, aşa că a fost închisă, iar copiii fac ore într-o cămăruţă închiriată de primărie în casa unui localnic.

La fel stau lucrurile şi la Buneşti-Avereşti. Grupul sanitar cu un puţ forat, a costat 880 de milioane de lei, în timp ce şcoala, aflată într-un stadiu foarte avansat de degradare, a fost demolată. Între timp, primăria din Buneşti-Avereşti a început construcţia unei noi şcoli, cu grupuri sanitare în interior.

Ministerul Educaţiei a plătit 2,2 milioane de lei pentru un campus şcolar la Bozovici, în Caraş Severin. După doi ani, investiţia se reduce la o groapă şi două dosare penale deschise la începutul lui 2009.

Anul trecut, renovarea unei grădiniţe din Aiud a costat ministerul 100.000 de lei. Clădirea veche de 140 de ani urmează însă să fie retrocedată Eparhiei reformate din Ardeal.

http://www.realitatea.net/ministerul-educatiei-a-cheltuit-degeaba-milioane-de-lei--in-ultimii-ani_513636.html



Niciun comentariu: