joi, 14 mai 2009

Voi avea salariul unui căpitan cu studii superioare

"S-a stabilit nivelul 15 pentru legea unică a salarizării. Este vorba despre preşedintele României, preşedinţii celor două Camere şi cea mai înaltă funcţie din sistemul judecătoresc", a spus Mocanu.

"Am definitivat modul în care va arăta grila de salarizare şi intervalul dintre cele trei niveluri de referinţă. Urmează a fi populate cu restul funcţiilor din sistemul bugetar, urmând ca această activitate să fie încheiată până la sfârşitul lunii mai, astfel încât să publicăm pe site grila de salarizare a angajaţilor din sistemul public", a precizat Mocanu.

El a adăugat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai sindicatelor din educaţie, a stabilit ca profesorul de gradul II de liceu cu o vechime de până în 10 ani să fie trecut pe acelaşi nivel de salarizare cu locotenentul cu studii superioare, grefierul cu studii superioare şi tehnicianul seminarist, urmând ca funcţia de profesor cu gradul I de liceu cu o vechime de până în 10 ani să ocupe o poziţie superioară în grila de salarizare.(www.realitatea. net)

Această poziţionare în grila de salarizare ne avantajează. Înseamnă că profesorul cu gradul I şi cu o vechime mai mare de 10 ani se va situa destul de bine în grilă. Poate că în sfârşit va răsări soarele şi pentru noi. Cred că voi avea salariul unui locotenent major sau al unui căpitan şi poate voi ieşi la pensie cu salariul unui locotenent-colonel.

20 de comentarii:

tony spunea...

D-le profesor,
sa nu fiti deceptionat din nou pe 30 iunie!

atreides spunea...

Pe hartie, da. Dar in realitate? Poate prin 2015...

Costi spunea...

Asa este d-le profesor!

Totusi, IN CATI ANI, de la intrarea legii in vigoare, o sa aveti acel salariu?????

Si, oare, o sa-l aveti in cele din urma?

Sa nu fie si asta vreo "mare pacaleala"!

O zi excelenta!

Anonim spunea...

http://www.gds.ro/Societate/2009-05-15/6.000+de+euro+lunar,+salariul+unui+medic+de+familie



NO COMMENT

În judeţul Gorj profesează 203 medici de familie, iar cel mai mare venit îl are Mihail Severineanu, din localitatea gorjeană Mătăsari. Acesta a câştigat aproximativ 6.000 de euro pe lună în 2008, urmând ca anul acesta să aibă aceleaşi venituri. Munca pe care o depune medicul este pe măsura banilor câştigaţi: Severineanu are în grijă 4.942 de pacienţi din comuna Mătăsari. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a făcut publice veniturile medicilor de familie din judeţ. Pe ultimul loc se clasează medicii de familie care au doar 1.000 de pacienţi înscrişi pe liste. „Sunt zece medici care câştigă lunar între 3-4.000 de lei şi patru care au venituri între 4 şi 5.000 de lei lunar. Venitul mediu al unui medic de familie din Gorj este de aproximativ 8.000 de lei. Din aceşti bani ei trebuie să achite utilităţile şi salariul celorlaţi angajaţi“, a spus Daniel Titu Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. În Târgu Jiu sunt 49 de medici de familie.
Pentru a avea propriul cabinet, un medic de familie care activează în mediul rural trebuie să aibă minimum 600 de pacienţi, iar unul din urban, o mie de cetăţeni înscrişi pe lista sa. Medicul de familie din comuna Cătunele, care are 660 de pacienţi, are un venit mediu lunar de 4.441 de lei.

Daniel Mălăelea spunea...

Eu sunt gorjean si ma bucur cand aflu ce se mai intampla pe acolo. Daca merita? Probabil ca nu.

Anonim spunea...

Ma gandeam....se zice ca toti oltenii viseaza sa ajunga sefi :)...manageri! Ce poate fi mai grozav decat sa fii manager ?...Va spun eu !...Sa fii profesor de manageri :)))....daca nu la facultate , macar la o postliceala ceva...Oare ce studii trebuie sa ai ca sa predai ,,Management de ...proiect''....sa zicem..suna misto aaa ?
Si daca n ai studii ce ? nu se poate ? Downloadezi niste chestii de pe net le printezi....dupa care vii... le citesti la fraieri...atunci cand vin pt ca la 90 % din ore nu calca..:)..ei au nevoie de patalama...de carton.

Anonim spunea...

M am linistit...stai domne ca nu e chiar asa! Nu suntem ultimii....paria societatii....hai ca se poate.... uite de exemplu doamna inspector general ISMB are un venit pe FAMILIE de cca 6 000 E /luna (vezi declaratia de avere de pe site )

Daniel Mălăelea spunea...

Da? Si ce face pentru banii acestia?

Anonim spunea...

Suparat rau...ne conduce Gloria Buzau in min 75...acasa ...cu 1-0...imi trec prin cap tot felul de ganduri :)...oare cat va fi salariul unui inginer de sistem/ informatician angajat al unei scoli....si cate ore trebuie sa fie prezent in scoala un asemenea personaj ?...eu cred ca daca cunoaste pe cine trebuie poate sa vina asa....cam cand vrea...in restul timpului invarteli ; vanzari-cumparari de masini...etc...oare mai dureaza mult pana egalam ? :)...deja sunt... f f f caustic

Anonim spunea...

GATA ! Ne am eliberat...1-1 :)

Daniel Mălăelea spunea...

E clar ca sunteti oltean. Poate mergem impreuna la meciul de pe stadionul Giulesti.Avem in meciul acesta cu Buzaul 5 atacanti in teren. Poate mai inscriem macar o data.

Daniel Mălăelea spunea...

Ce bine e sa fii informatician atunci cand cunosti pe cine trebuie, dupa cum spuneti! Si noi, profesorii mai stam suficient de mult timp in plus in scoala, in afara orelor de predare. Si conducerea nici macar nu e impresionata de devotamentul nostru.

Anonim spunea...

Pur si simplu m a imbolnavit ...omu asta ...Fl. Costea !!! Cat poate sa rateze...Sa fie asta apanajul ...blestemul...supertalentelor...

Daniel Mălăelea spunea...

Eu nici macar nu pot sa ma enervez pentru ca nu prind GSP si urmaresc doar live text pe www.gsp.ro desfasurarea meciului.

Daniel Mălăelea spunea...

Cred ca echipa mea de suflet a pierdut 2 puncte acasa cu lanterna rosie a campionatului. Le recuperam in Giulesti?

Anonim spunea...

Apropo de ...capitan ...lent colonel :)..etc Nu vreau salariu de cosmonaut....ai mei parinti din 2 salarii de ingineri pe timpu lu Nea Nicu....si au cumparat un apartament cu 3 camere / 2 masini.....si un teren de casa..DIN ECONOMII...pai in ziua de azi....eheheeee...si au mai crescut si 2 copii

Daniel Mălăelea spunea...

Oare pentru cine au jucat cei de la Buzau? Pentru Steaua, pentru Timisoara?

Anonim spunea...

Aud ca in unele licee...in atelierele scoala....elevii chipurile fac practica ...daa'...de fapt cica ar lucra ...pt niste firme...iar banii ..ajung unde trebuie :P Da nu i bai....meseria se fura nu i asa....

Anonim spunea...

Pai....Gloria = Stelutza...nu ? :)...Dar...de data asta.. cred ca ne am batut singuri....am ratat cum rar mi a fost dat sa vad Lejer putea sa fie 5-1

Daniel Mălăelea spunea...

Acum Gloria nu mai e Steluta. In iarna a primit 14 jucatori de la Timisoara.Ca sa se rodeze.