luni, 18 mai 2009

În sfârşit, primim o veste bună

Mai mult de 900 de cadre didactice din judeţul Galaţi, care predau de peste 30 de ani, au de încasat în medie câte 2.500 de lei, reprezentând sporul de vechime restant din ianuarie 2007, a hotărât instanţa de judecată.
"În urma recalculării corecte a trei tranşe suplimentare de salarizare, cadrele didactice gălăţene care au o vechime de peste 30 de ani vor primi drepturile restante, calculate de la data de 1 ianuarie 2007. De ele se vor bucura 924 de cadre didactice din judeţul Galaţi, membre ale Sindicatului Învăţământului Preuniversitar", a declarat preşedintele SIP, Valeriu Diculescu.

Potrivit aceleiaşi surse, profesorii care au o vechime în învăţământ de 30 până la 35 de ani vor primi lunar un spor de 4% din salariul de bază, cei cu o vechime de 35-40 de ani vor încasa un spor de 8%, iar cadrele didactice cu o vechime de peste 40 de ani vor primi un spor de peste 10%. "În medie, un profesor cu o vechime la cetedră de peste 30 de ani va primi o sumă de 2.500 lei. Dascălii au început deja să primească drepturile restante", a spus Valeriu Diculescu.
http://www.realitatea.net/peste-900-de-profesori-galateni-au-castigat-in-instanta-un-spor-de-vechime-restant-din-ianuarie-2007_519722.html
În sfârşit, primim o veste bună. Şi S.I.P. Sector 1 a introdus această acţiune. Aşteptăm şi noi o decizie favorabilă. Cei 18 colegi ai mei din Media au acum un motiv de bucurie.

7 comentarii:

Liviu spunea...

In multe tari civilizate exista ceea se numeste 'class action', ceea ce inseamna ca daca cativa oameni isi castiga in instanta un drept, acest drept este castigat automat de toti indivizii aflati in aceeasi situatie. Noi... cu codurile lui Basescu :)

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

D-le profesor,
Va supun atentiei o scrisoare, anume :

http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/05/scrisoare-catre-liceeni.html

Ce spuneti ??

Cu stima,

costi

loredana spunea...

Daca doriti am sa va trimit zilele urmatoare pe mail o schita a proiectului de care va vorbeam sa vedeti si apoi decideti daca vreti sa va implicati in realizarea lui si cum.
Cu respect,Loredana

Daniel Mălăelea spunea...

Costi, am citit scrisoarea lui Tudor Chirila. Bravo lui! Nu degeaba este un idol pentru foarte multi liceeni. Avem nevoie de multi asemenea artisti, sportivi, politicieni etc care sa se implice.

Daniel Mălăelea spunea...

Loredana, astept sa-mi trimiti mail. Sunt de acord sa ma implic in proiect. Sa vad despre ce este vorba si ce anume pot face eu.

LIVIU MARIAN POP spunea...

in judet la mine s-au luat acum un an si jumatate.
Ideal ar fi sa fie in toate judetele incepute aceste procese

Daniel Mălăelea spunea...

Si eu am propus introducerea acestei actiuni si a alteia cam cu un an mai devreme, numai ca nu am convins pe cine trebuia.