duminică, 3 mai 2009

Mihaela Gună vrea să dea în judecată sindicatele

"Mi se pare inadmisibil ca Guvernul si sindicatele sa recurga la un santaj in care copiii sa fie folositi ca masa de manevra", a acuzat Mihaela Gună, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti, precizand ca nu sustine pozitia Guvernului, dar va da in judecata sindicatele."(www.ziua.ro)

Nu am avut niciodată o părere bună despre F.N.A.P. şi despre doamna Mihaela Gună. Ultimele declaraţii făcute de dânsa, m-au enervat. Cum poate să ameninţe sindicatele că le va da în judecată, când Constituţia recunoaşte dreptul la grevă? Facem grevă pe banii noştri şi noi hotărâm când este cel mai bun moment pentru declanşarea acesteia. Întotdeauna punem mai presus interesul elevilor, dar a venit timpul să ne gândim şi la interesul nostru.
Împreună cu unii prieteni, am hotărât să punem bazele unei noi asociaţii a părinţilor. Dacă doamna Gună poate, noi de ce nu am putea? Şi noi avem copii, nu doar doamna Gună. Sunt convins că ni se vor alătura măcar profesorii care sunt şi părinţi.

10 comentarii:

tony spunea...

Excelenta idee !

Lilick Auftakt spunea...

Si Marius Nistor a vorbit la tv despre fiica lui de clasa a XII-a al carei bacalaureat ar putea fi pus in pericol de greva. Dar asta nu poate sa il faca sa renunte. Majoritatea profesorilor au si ei la randul lor copii. Sunt parinti. Asta ar trebui sa le dea de gandit celor de la F.N.A.P.

Liviu spunea...

Pai sa dea in judecata si guvernul, macar sa stie o treaba.

Altfel e tare cusuta cu ata alba.

cosmin spunea...

o vaca egoista si tupeista ca o buna parte a mamelor de elevi; se baga si ea in seama (nu cred k a convocat o sedinta a reprezentantilor din teritoriu care oricum nu au cum sa fie legitimi) cand conflictul e unul clasic de munca intre angajat si angajator; legal vorbind, elevii sunt responsabilitatea angajatorului iar chestia cu trinomul profesor-elev-parinte e o gargara

Liviu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Liviu spunea...

Vreau doar sa precizez ca nu am nicio legatura cu colegul care posteaza cu acelasi nickname (Liviu) cu mine.

Nu numai ca nu am incredere in universitatile romanesti private, dar nici nu m-as apuca sa fac reclama uneie din ele :)

tony spunea...

@Liviu
Dolphi Drimer a fost profesorul meu in 85-86.Am un mare respect pentru domnia sa !

Liviu spunea...

@ Tony

Nu am nimic cu dl. Drimer. N-am facut decat sa precizez ca nu sunt aceeasi persoana cu cea care facea reclama unei universitati private si ca - in general - nu am incredere in aceste institutii din Romania.

tony spunea...

@Liviu
Nici eu.In 85-86 nici nu existau ! :)

Anonim spunea...

Doamnei Mihalea Guna i se pare inadmisibil ca elevii sunt folositi ca masa de manevrare?? dar nu i se pare inadmisibil cum salariile profesorilor au ajuns de tot rasul??
E trist sa vezi un om cultivat si educat ca este platit cu mult mai putin decat ar merita, e trist cum profesorii se chinuiesc sa-si creasca copii, e trist si totusi e Romania, sincer cred ca nici 10 greve nu v-ar ajuta insa incercarea moarte n-are...

Cu respect, Safta George