vineri, 15 mai 2009

Iancu Jianu nu a fost un voievod român din Transilvania

Tocmai s-a încheiat o nouă şedinţă de lucru a Cercului de istorie ,,Nemuritorii'' din Colegiul Tehnic Media, la care au participat 18 dintre cei 20 de elevi înscrişi. Tema dezbătută a fost ,,Iancu Jianu, Tudor Vladimirescu, Alexandru Ioan Cuza- eroi ai neamului românesc în epoca modernă''.
M-am bucurat pentru faptul că elevii mei cunoşteau destul de multe lucruri despre aceşti eroi ai neamului nostru. Discuţiile au fost foarte antrenante şi au fost întrerupte doar de vizionarea unor fragmente din filmul ,,Iancu Jianu''. Singurul regret ar fi faptul că cele două ore au fost insuficiente pentru prezentarea celor trei mari personalităţi istorice. Sunt convins că toţi elevii participanţi vor şti măcar de acum încolo că Iancu Jianu nu a fost un voievod român din Transilvania şi că Alexandru Ioan Cuza nu a participat la Războiul de independenţă.
Le rămân profund îndatorat tuturor prietenilor mei care mă vor ajuta să-i răsplătesc pe aceşti elevi pentru pasiunea şi eforturile pe care le depun.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Trist...!!!...pe vremuri...acum 17-18 ani cercul nostru de matematica din liceu se ocupa cu probleme de olimpiada nationala. Acum suntem fericiti daca....extrapoland ... i am invatat .....tabla inmultirii in clasa a 12-a. Cine e de vina ?....societatea; scoala..

Daniel Mălăelea spunea...

Alte vremuri, alta mentalitate, alte cerinte, alt nivel! Ar trebui sa precizez faptul ca vorbim de elevi de clasa a 9-a de la un colegiu tehnic.Si Iancu Jianu nu este in programa de istorie la nicio clasa.

Madalina spunea...

super ore astazii !!! super proff !! si da, am invatat ca Iancu nu este domnitor al Transilvaniei ..(eu am fst victima) super ore ,am intelles ceva din orelle acelea super proff !!! :) Madalina DUTU :)

Daniel Mălăelea spunea...

Maia, sa nu te superi pe mine. Eu va iubesc, dragilor! Tu esti un copil foarte bun. Si n-am sa te las sa pleci.