marți, 5 mai 2009

Craiova riscă retrogradarea din cauza nesupunerii patronului ei

Ce probleme are Craiova cu actele de licenţiere pentru campionatul viitor? Păi, are, şi încă mari! Pe 31 martie, data depunerii, documentele au fost acceptate, erau în regulă. La începutul lui mai nu mai sînt! Acum o lună şi ceva Craiova n-avea datorii, acum dintr-o dată, are! Adrian Mititelu susţine că n-are. Că ar fi avut în decembrie, că ar fi mutat activele de pe o societate pe alta, dar că la data la care dosarul de licenţiere a fost înaintat, totul era în regulă. Susţine că are adeverinţe de la Fisc. Şi de la Vatican, dacă e nevoie.
Dar nu e nevoie. Federalii par impenetrabili. Ei acceptă doar acel audit făcut cu societăţi agreate de ei. Firme ale rudelor, tovarăşilor şi prietenilor, care obţin dublu cîştig. Iau bani pentru ce prestează şi dau verdictele care le convin.

Dar riscăm să ne rătăcim prin hăţişul de acte. Din cauza pădurii de hîrţoage, putem să nu mai zărim copacii. Universitatea lui Mititelu riscă toate sancţiunile din lume pentru că patronul ei are gura mare. A vorbit de rău înalţi funcţionari federali. A ajuns cu atacurile şi la Mircea Sandu, pe care l-a găsit responsabil de lacunele sistemului. Nu tace, are opinie, uneori poate e prea vocal, prea sonor, dar zice. Şi face exact ce-l taie capul, nu ce i se comandă.

O asemenea osîndă, chiar şi acoperită de lege, ar fi dureroasă. Aici nu mai e vorba de Delta Tulcea sau de masivul muntos Ceahlău-Toaca Arbitrilor. E un nume mare al fotbalului nostru, cu care se dă de pămînt, în numele unor fapte contestate. Craiova a dat fotbalişti la naţională, la lotul de tineret furnizează cam jumătate din titulari, dar n-are actele în regulă, deşi acum o lună le avea!

Ce şanse au oltenii? Probabil că dacă Mititelu apare la televizor şi laudă cîteva zeci de minute stăpînirea, hîrtiile redevin în regulă. Dacă mai şi vinde ieftin şi cîţiva jucători cui trebuie, e şi mai bine. Şi dacă are grijă să nu se califice în UEFA, să-i lase pe alţii, atunci e chiar extraordinar! Se vede clar că ăsta e un campionat pentru prieteni fideli, în care intruşii n-au ce să caute. Dacă nu credeţi, aduceţi-vă aminte ce beţe în roate i-a pus Federaţia Timişoarei la TAS!

http://blogsport.gsp.ro/buzarin


6 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Asta chiar este o problema. Ieri m-a sunat prietenul meu de-o viata din Tg Carbunesti-Gorj si mi-a spus. Nici nu mi-a venit sa cred. Dar este adevarat. Doamne, in ce tara traim!

betivu spunea...

O lume nebuna. Singura exceptie fiind noi!?

Daniel Mălăelea spunea...

Surse autorizate din anturajul Craiovei fac previziuni sumbre: "Datoria nu mai poate fi achitată. Sînt şanse minime ca Universitatea să primească licenţa pentru anul viitor".

Extrem de afectat, Adrian Mititelu şi-a chemat ieri liderii de echipă şi i-a pus în temă cu acest caz. "Ne caută nod în papură, nu mai vor Craiova în Liga I! E o decizie luată la comandă, există un plan întreg pentru distrugerea acestei echipe. Şi Mircea Sandu e implicat. Vor ca eu să plec de la echipă, dar îi anunţ că nu las Craiova nici dacă ne trimit în «C»!", a comentat patronul la GSP TV.


"Un verdict în cazul Craiovei se va da pe 15 mai. Dacă decizia le va fi nefavorabilă, oltenii mai pot face apel în termen de 10 zile"
VIOREL DURU, şef Departamentul Licenţieri al FRF

"Am hotărît în vestiar să rămînem cu toţii la Craiova, indiferent ce se va întîmpla! Chiar şi dacă ne vor fi diminuate contractele"
MIRCEA BORNESCU, portar U Craiova
(www.gsp.ro)
Ce pacat! Si ce echipa frumoasa are Craiova!

betivu spunea...

Ar fi pacat ca o echipa care a facut istorie sa ajunga intr-o astfel de situatie.

Am gasit pe internet niste informatii care ar putea sa va intereseze:

Palmares

Campioana (4):
1974, 1980, 1981, 1991

Cupa Romaniei (6):
1977 • 2 - 1 cu Steaua Bucureşti
1978 • 3 - 1 cu Olimpia Satu-Mare
1981 • 6 -0 cu Politehnica Timişoara
1983 • 2 - 0 cu Politehnica Timişoara
1991 • 6 - 3 cu FC Bacău
1993 • 5 - 1 cu Dacia Unirea Braila




COMPETITII INTERNATIONALE:

Semifinalista in Cupa UEFA: 1982-83 • 0 - 0, 1 - 1 cu Benfica Lisabona




CEI MAI VALOROSI JUCÃTORI DIN ISTORIE

Lung, Boldici, Prunea - Deselnicu, Sameş, Smarandache, I.Bălan, Negrilă, Ştefănescu, Tilihoi, Boc, Ciupitu, Badin, Ungureanu, Purima, Bumbescu, Săndoi, Ad.Popescu, N.Zamfir, Chivu, Strâmbeanu, Balaci, Beldeanu, Irimescu, Gh.Popescu - Stângă, Badea, Mănăilă, Ciurea, Donose, Ţicleanu, Mitriţă, Gabi Popescu, Trică, Papură, Frăsineanu, S.Cristescu, I.Luţu, Pleşan - Oblemenco, Marcu, Ţarălungă, Martinovici, Cămătaru, Cârţu, Geolgău, Crişan, Gane, Ştefan Stoica, Agalliu, Neagoe, Craioveanu, Claudiu Niculescu.

Daniel Mălăelea spunea...

Am crescut cu aceasta echipa. Mergeam la meciuri la Craiova. O am in suflet.Multumesc.

Anonim spunea...

Multumesc pentru informatii interesante