duminică, 6 martie 2011

Cum poate un profesor să fie om de dreapta?

       Prima dată am votat în 1990 şi am votat PNL şi pe Radu Câmpeanu. Aveam 18 ani şi jumătate. Îi uram pe comunişti şi aveam aceleaşi sentimente faţă de fesenişti. În 1995 sau 1996 am intrat în PL'93, dar m-am retras în 2000. Întotdeauna am fost un om activ şi am încercat să fac cât mai multe lucruri. M-am implicat în tot  felul de activităţi, nu neapărat remunerate. Niciodată nu am aşteptat ca statul să mă răsplătească pentru tot ceea ce am făcut şi niciodată nu m-am putut împăca cu faptul că instituţiile statului vor să mă controleze, să-mi impună decizii, să-mi îngrădească drepturile şi libertăţile.
       Sunt dascăl şi sunt plătit de stat, dar nu primesc pomană, ci o răsplată pentru munca mea. Am şi studii juridice făcute la Universitatea Bucureşti şi puteam să câştig o pâine urmând o carieră juridică. Dar, mi-au fost dragi copiii, mi-a fost dragă această profesie şi am rămas la catedră. Niciodată nu voi gândi ca marea majoritate a colegilor mei. Eu am iniţiative, am curajul de a lua decizii şi de a acţiona pe cont propriu şi  de a-mi asuma responsabilitatea acţiunilor mele. Eu nu mă supun regulilor stabilite de mai-marii zilei, ci doar legilor statului şi legilor morale. Urăsc instituţiile şi oamenii care îmi impun să gândesc şi să acţionez după un şablon.  Poate că nu sunt eu un liberal autentic, dar sigur nu sunt un om de stânga.
     

4 comentarii:

Laurentiu spunea...

Da,mi-a placut raspunsul.Numai bine!

Daniel Mălăelea spunea...

Acest articol este un raspuns la intrebarea dv. Va apreciez si va respect. Daca sunteti bucurestean, poate ne si cunoastem. Ma bucur ca imi cititi blogul. Va multumesc!

Laurentiu spunea...

Da,sunt din Bucuresti si stau in Militari,sectorul 6.Sunt tot profesor.Mi-ar placea sa ne cunoastem.Toate bune.

Adrian spunea...

Stanga ... dreapta.... In politica, cine le poate departaja categoric? Cred ca Tariceanu a facut cea mai eficienta politica sociala ... de stanga de dupa '90 incoace dar a facut si o politica economica de dreapta tot cea mai eficienta de dupa 90 incoace. De fapt, invers: intai politica economica si apoi, pe fundamentul ei, politica sociala. Tara a functionat si cresterile au fost in toate planurile si in toate domeniile. Si stiti ce mai cred? Daca anul trecut aveam un guvern liberal, la moartea lui Paunescu se declara doliu national. Macar pentru o zi. Pentru ca liberalii stiu sa aprecieze si sa respecte valorile. Cred ca aceasta este esenta liberalismului modern.