luni, 7 februarie 2011

Cei mai patrioţi români din istorie

       Cred că numai necunoşterea istoriei naţionale face ca mari personalităţi din istoria neamului să ocupe poziţii atât de nesemnificative în acest sonaj. Eu consider că Mihail Kogălniceanu, Constantin Brâncoveanu, Nicolae Titulescu, Tudor Vladimirescu, Avram Iancu, Iuliu Maniu, Ionel Brătianu merită mai multă consideraţie din partea urmaşilor.

10 comentarii:

Mirea spunea...

Dar cine realizează aceste sondaje?!!...de ce trebuie să măsurăm patriotismul, chiar se poate cântări aşa ceva?...câte kilograme are patriotismul lui Nae Ionescu???sunt foarte curios...

Daniel Mălăelea spunea...

Cred ca in sens restrans, patriot este acela care isi apara pamantul, neamul. Cred ca asa au gandit aceia care au raspuns la sondaj. Pentru a putea raspunde la o astfel de intrebare trebuie sa cunosti bine istoria nationala. Si cum in ultimii 10 ani s-au tot scos teme si personalitati importante din programa scolara, imi este clar ce fel de raspunsuri s-au dat la aceasta intrebare.

Mirea spunea...

Aceste întrebări seamănă pe undeva cu iniţiativa absolut penibilă a Televiziunii Române de acum câţiva ani..."Mari români"...unde lângă Mihai Eminescu era aşezat Guţă!...eu personal nu-mi permit să dau note pe suferinţa lui Ţuţea sau pe martiriul lui Constantin Brâncoveanu..."Patriotismul e un fel de suferinţă crestată dureros pe grinzi de suflet vechi şi de credinţă"!

Anonim spunea...

Cu siguranta aveti dreptate domnule profesor ! Necunoasterea istoriei nationale este principalul factor care a dus la acest rezultat. Cum poate fi Mihai Viteazu sau Stefan cel Mare patioti ? Stefan cel Mare era domnitor al Moldovei , era foarte logic sa isi apere proprietatea pentru ca, practic, in acea perioada Domnul era proprietarul tarii. Despre Mihai Viteazu unele izvoare afirma ca ar fi fost hot de cai inainte de a ajunge Ban de Craiova, lucru de care bineinteles ca nu apara niciunde in Istoria din liceu. Despre moartea sa invatam niste lucruri banale cum ca ar fi fost tradat . De fapt a fost asasinat datorita faptului ca si-a tradat suveranul, Tara Romaneasca in acele vremuri fiind in vasalitate. Acesti doi domnitori , in opinia unora, sunt mai patrioti decat Tudor Vladimirescu care se lupta pentru drepturile romanilor , care in acele vremuri erau sclavii strainilor in propria tara . Dar pandurii ce au facut ? ..l-au tradat pentru k nu ii lasa sa fure si sa violeze femeile.

Ma mir ca Basescu nu a fost trecut in clasament ....probabil pe un loc fruntas....el sau Iliescu care a avut grija sa fie omorati la ordinul sau Romanii cu adevarat Patrioti ai acestei tari.

Stimati cetateni ai Romaniei , TREZIREA! Ori suntem Romani , ori nu mai suntem....


Claudiu Gabriel Duta

Daniel Mălăelea spunea...

Ma bucur ca ai fost elevul meu. Se vede ca ti-a placut istoria. Fiecare dintre noi avem dreptul de a iubi unele dintre marile personalitati ale istoriei neamului si de a avea pareri nefavorabile despre altele. Recunosc ca printre preferatii mei se numara Domnul Tudor, Cuza Voda, Avram iancu.

puparo spunea...

dom malaelea numai fostii elevii ai dvs scriu pe blog...........

Daniel Mălăelea spunea...

Nu scriu doar ei. Si chiar daca ar fi asa,nu este nimic rau in asta, nu? Inseamna ca nu m-au uitat si ca au apreciat ceea ce am facut pentru ei. Spre deosebire de multi dintre profesorii patriei, eu imi fac toate orele si ma straduiesc ca elevii mei sa capete informatii si sa-si formeze valori, competente, deprinderi.

vero spunea...

Nu putem aprecia cine a fost cel mai patriot roman!Au existat multi patrioti ,de aceea mai existam ca tara azi,ca popor!!Patriotismul se vede in fapte,la fel ca si credinta!!

http://mandriadeafiroman.blogspot.com/ spunea...

http://mandriadeafiroman.blogspot.com/
sunt mandru ca sunt roman.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.