joi, 9 decembrie 2010

Sunt om şi sunt supus greşelii!

     ,,Să fii Domn e o întâmplare/Să fii Om e lucru mare!'' şi ,,Ţi-au luat minţile funcţiile şi banii şi ai uitat de Dumnezeu!'' îmi spunea, zilele trecute, cineva care m-a văzut doar de  câte 2 ori pe an în ultimii 10 ani. Sunt cuvinte grele, care se spun de obicei atunci când nu înţelegi raţiunea unor acţiuni sau eforturi depuse de cineva, pe care doar ai impresia că îl cunoşti. Ca om ataşat de valorile morale, ca educator, ca om credincios, am reflectat zile întregi şi uneori nopţi asupra adevărului cuvintelor care mi-au fost adresate. Am şi eu păcatele mele, dar niciodată nu am fost mai aproape de Dumnezeu decât sunt acum şi mă străduiesc cât pot de mult, prin tot ceea ce fac, să dovedesc că sunt un om bun, cinstit, drept. Poate că sunt prea bucuros de micile mele realizări şi acest lucru îi deranjează pe unii, dar trebuie să fiu înţeles pentru că eu sunt plecat în lume de la 14 ani şi tot ceea ce am acum (studii, carieră profesională, familie, casă, carte şi articole publicate etc.) am realizat prin multă muncă şi suferinţă.
     Cu tristeţe, constat că de foarte multe ori oamenii aleg mai degrabă să îţi fie duşmani decât prieteni, să rostească vorbe urâte decât să spună vorbe frumoase, să urască decât să ierte, să fie răi în loc să fie buni, să se îndepărtze tot mai mult de Dumnezeu decât să se apropie. Eu pot să recunosc faptul că am avut întotdeauna vise, ambiţii, ţeluri înalte, dar niciodată nu am călcat pe cadavre, nu am minţit, nu am înşelat pe nimeni pentru a mi le realiza, aşa cum, din păcate, mulţi procedează în zilele noastre. Sunt un om crescut la ţară şi nu am uitat niciodată de unde am plecat, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să lupt permanent pentru mai bine. Dar mai mult decât funcţiile, mai mult decât banii, apreciez valori precum prietenia, dragostea, adevărul, credinţa. Întotdeauna când trebuie să iau o hotărâre importantă mă gândesc dacă ea va produce mai mult rău sau mai mult bine semenilor mei. Şi înotdeauna consider că hotărârile şi acţiunile mele sunt supuse unei duble judecăţi: a Bunului Dumnezeu şi a fetiţei mele. Pentru nimic în lume nu aş vrea să-l dezamăgesc pe vreunul dintre ei. Mă feresc cât pot de mult să fac rău şi mereu caut să fac bine oamenilor din jurul meu.  Dar si eu sunt om şi sunt supus greşelii.

Un comentariu:

Anca Naciu spunea...

Buna seara! Domnul Malaelea nu va necajiti . Nu stiu cine v-a spus aceste vorbe dure , dar indiferent cine este , este si el om si supus greselii. Si poate a fost suparat , nervos , invidios , poate a fost intr-o pasa proasta , poate nu a inteles exact ce ati vrut sa ii transmiteti. Eu sunt convinsa ca ii pare rau si isi da seama ca dvs nu meritati sa vi se aduca asemenea reprosuri .
Cinste dvs ca ati realizat atatea lucruri frumoase in viata , mai ales ca le-ati realizat cu suferinta si chin . Dar sunt convinsa ca stiti sa va bucurati de lucrurile simple si apreciati orice gest frumos care vine catre dvs. Asta este extraordinar ca nu sunteti un blazat si plictisit , ci un om care stie sa aprecieze si sa se bucure de lucrurile frumoase ale vietii.
Eu va doresc din suflet sa nu aveti dezamagiri , sau sa aveti puterea sa treceti peste ele. Intr-adevar oamenii fac mult mai repede si mai usor un lucru rau decat sa faca un bine sau sa nu faca nimic.
Mergeti inainte domnul Malaelea, pe drumul ales si pastrati valorile pe care le respectati acum si cu siguranta va fi FOARTE BINE. Sa va bucurati de Alina si de intreaga familie si Dumnezeu sa va calauzeasca si sa va rasplateasca dupa sufletul dvs.
Poate ca dvs si altii ca dvs vor putea sa sadeasca in sufletele tinerilor bunatatea ,cinstea, toleranta , credinta, dragostea de tot ce inseamna viata (om , animal, natura) respectul , dragostea de tara.
Mult succes si putere !