luni, 6 decembrie 2010

Dă-le, Doamne, minte!

Autorităţile române sunt somate să schimbe Ziua Naţională la o dată în care şi maghiarii să se regăsească. Adunarea delegaţilor Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania a votat, sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc, o hotărâre în acest sens. 
Potrivit Agerpres, propunerea a fost făcută de preşedintele CNMT Mureş, Jakab Istvan. Acesta a declarat, de la tribuna adunării, că "somează" autorităţile române să mute Ziua Naţională la o dată în care şi maghiarii să se regăsească.
"Având în vedere că maghiarii din România, adică 1,5 milioane de persoane, nu vor avea niciodată motive de sărbătoare pe 1 Decembrie, somăm autorităţile româneşti să mute Ziua Naţională a României la o dată în care atât românii, cât şi maghiarii să se regăsească reciproc", a declarat Jakab Istvan
Anul acesta pe 1 decembrie, vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a declarat că Ziua Naţională a României este o zi de doliu pentru maghiari.
Sursa: www.jurnalul.ro
Prieteni, nu mai aveţi şi alte dorinţe? Sunteţi prea modeşti. De ce nu vreţi să mutăm şi capitala la Budapesta? Ba chiar aţi putea cere ca istoria românilor să fie rescrisă de domnul Tokes şi să înceapă la 896, atunci când Arpad i-a adus pe maghiari la vest de Tisa.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Noi daca zicem ceva de ei suntem extremisti..dar ei agita apele tot timpul...totul este doar din vina unui grup parlamentar, UDMR , care pentru a-si asigura procentul necesar de voturi pentru intrarea in parlament, la fiecare alegeri vine cu discursuri pro autonomie si alte tampenii.Solutia este simpla ...trimiterea in judecata a conducatorilor UDMR cerand in instanta scoaterea lor din viata publica deoarece atenteaza la siguranta statului...si de fiecare data isi sarbatoresc ziua nationala maghiarii...trebuiesc trimise efective de jandarmerie din toata tara, pentru a se asigura k are loc o sarbatoare pasnica...nu mai vreau sa vad la televizor cum este ars steagul Romaniei si sunt bagati in spitale cetatenii de nationalitate romana. Drepturile minoritatilor trebuiesc respectate..dar au toate o limita!


Claudiu Gabriel Duta

acuvio spunea...

Ca mulţi alţii şi eu cred că Ziua Naţională ar trebui să fie sărbătorită în altă perioadă a anului.
Aceste declaraţii nu fac altceva decât să distrugă argumentele, se alunecă în “naţionalism” şi să rămânem cu o Zi Naţională la o dată în care nu se pot organiza manifestări pe măsura importanţei şi dorinţei. Mai multe evenimente şi cu mai largă manifestare sunt de 1-2 Mai sau 15 August decât de Ziua Naţională!

Anonim spunea...

Romanii nu merita o zi nationala.....nu au mentalitatea necesara pentru asta....patriotismul a fost distrus in perioada comunista