duminică, 12 decembrie 2010

Domnule Hunor, eu nu aş fi atât de sigur!

"Nu am ratat obţinerea învăţământului în limba maghiară. Legea se află în Parlament şi avem toate şansele ca în câteva zile să se termine acest scandal pe o temă falsă. În legătură cu autonomia, categoric, da, vom obţine autonomia!  Problema nu este de "dacă" şi nici măcar de "când". Problema este de "cum". O autonomie nu înseamnă nici izolare, nici enclavizare. Autonomia trebuie să vină firesc, ca un act de normalitate, prin dialog permanent cu majoritatea românească, şi nu împotriva ei. În 1918, la Alba Iulia, liderii români au promis autonomie pentru maghiari. Această autonomie trebuie să fie la fel de normală şi să fie acceptată de toţi cetăţenii, aşa cum a fost normală şi acceptată şi unirea Transilvaniei cu România", spune Kelemen Hunor.
Sursa: www.realitatea.net
Şantajul practicat de UDMR trebuie să înceteze. Oamenii politici români trebuie să devină responsabili şi să înţeleagă realitatea. De aproape 20 de ani această formaţiune politică minoritară este folosită de un partid sau altul pentru a forma o majoritate parlamentară şi pentru a guverna o ţară cu o populaţie majoritar românească. Cetăţenii români de naţionalitate maghiară trebuuie să aibă aceleaşi drepturi ca şi noi, dar în niciun caz altele în plus.
Eu sper că domnul Hunor va pierde alegerile interne din UDMR şi vom uita de el şi de UDMR.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Obraznicia unora dintre politicienii maghiari pare sa nu aiba limite. Vreau sa cred ca atitudinea lor nu este si cea a ungurului cetatean roman , a omului de rand . Familia mea provine din Banat , respectiv Ardeal . Ambii parinti romani 100% vorbeau aproape perfect limba maghiara pe care au invatat-o de la prietenii de joaca dupa cum si acestia vorbeau perfect romaneste.Eu personal nu am simtit nicio bariera in relatiile dintre noi copii romani , unguri , sarbi , cehi. Nu afirm ca printre oamenii de rand nu sunt si din aceia care impartasesc ideile acestea radicale. Dar vreau sa cred ca nu ei sunt majoritatea. Oamenii isi vad de treaba , sunt atatea casatorii mixte nu cred ca isi pun problema de autonomie sau nu pot dormi noaptea pt ca la scoala istoria si geografia nu se fac in limba maghiara.
Copiii mei au absolvit Liceul cu limba de predare germana H. Oberth (actual Colegiul Goethe) si au invatat Istoria si Geografia Romanieie in limba romana . Si nu a fost nimeni disperat din cauza aceasta , ba chiar ni se parea normal.
Tare as dori ca politicienii maghiari atat de hotarati sa schimbe Ziua Nationala a Romaniei , sa obtina autonomie sa primeasca un vot de blam din partea omului de rand de nationalitate maghiara si cetatenie romana.
Daca sunt asa de suparati pe tara asta , de ce nu pleaca in Ungaria ? Ei stiu ca nu sunt primiti cu bratele deschise acolo
Sper ca Guvernul Romaniei sa ia atitudine si sa nu mai fie atat de servil.

Anca Naciu spunea...

Sunt total atehnica. Sau este un semn ca este mai sanatos sa apar ca Anonim? Dar eu ma incapatanez sa semnez Anca Naciu