vineri, 26 martie 2010

Sunt solidar cu profesorii buzoieni

Fiţi alături de noi şi veţi fi alături de voi!

Buzău, 24 martie 2010
Dragii noştri colegi,

Vă uitaţi la ştiri şi vă întrebaţi: „Ce e şi cu profesorii buzoieni? Nu suntem şi noi în aceeaşi situaţie? Ce rost are să se agite? Oricum nu rezolvă nimic!”
Suntem convinşi că aţi înţeles de mult că cei ce ne conduc în mod deliberat dau ordonanţe peste ordonanţe, declaraţii peste declaraţii din care nu se mai înţelege nimic. Vor să atragă asupra noastră mânia părinţilor. Vor să ne dezbine. Mai mult, vor să ne învrăjbească! Voi, colegii din alte judeţe, veţi spune: „De ce buzoienii să ia salarii mai mari, iar noi, pentru aceeaşi muncă, să primim bani mai puţini?”
Noi afirmăm însă altceva: „De ce să nu ne luăm noi drepturile legale, consfinţite şi prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, şi prin abrogarea ordonanţelor 31 şi 41 din 2009, abrogare făcută de chiar Curtea Constituţională? Cel mai important for al statului de drept, Curtea Constituţională, a precizat că nicio ordonanţă de urgenţă nu poate invalida o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. De aceea am întrerupt cursurile! De aceea am ieşit în stradă!
E dreptul nostru să avem salarii mai mari!
Dar dreptul nostru este şi al vostru!
…Şi atunci revenim şi vă spunem ferm aşa: Trebuie să ne luăm şi noi, conform legii, salariile mărite, dar trebuie să le luaţi şi voi, tot mărite, pentru că vrem ca legea să funcţioneze la fel pentru toţi!
Suntem toţi colegi, muncim împreună în numele aceleiaşi nobile misiuni şi al aceloraşi idealuri de adevăr, dreptate, demnitate.

Suntem dascăli, adică cei responsabili de viitorul ţării. Noi, şi nu cei ce, conjunctural, ne conduc, răspundem de cum vor fi oamenii acestei ţări!
Suntem categoria socială la care inteligenţa trebuie să se conjuge cu dăruirea, dar şi cu demnitatea, pentru că suntem modelele elevilor noştri.
Dacă ne lăsăm călcaţi în picioare şi umiliţi, nu suntem demni să facem educaţie.
Trebuie să fim uniţi şi să luptăm pentru demnitatea de a fi dascăli. Merităm cu toţii un loc mai bun în societate, dar trebuie să luptăm pentru acest loc.
Avem acum în faţă două posibilităţi: să continuăm protestele singuri, iar guvernanţii să găsească soluţii de a ne aduce şi pe noi la nivelul de salarizare din octombrie 2009, sau să ne unim cu toţii, pentru a-i determina pe conducătorii - care ne umilesc şi ne dispreţuiesc - ca toţi dascălii ţării să primească salariile mărite, după lege.


De aceea vă chemăm cu tărie să ne fiţi alături, fiindcă doar aşa luptaţi şi pentru drepturile voastre!
DREPTATEA ESTE A NOASTRA!!!!!!

Cu colegialitate,
Dascălii buzoieni


Avem rugamintea sa impartasiti pe toate caile posibile: mail, manifest, mass-media etc. tuturor cunoscutilor dumneavoastra urmatorul mesaj din partea noastra:



Doamnelor şi Domnilor,
Cetăţeni ai României,
Stimaţi părinţi,
Dragi elevi,

Ne cerem tuturor scuze pentru că protestul nostru vă afectează şi pe dumneavoastră.
Ne-am dori să reluăm activitatea dar tratamentul acordat nouă de Guvernul României care nu recunoaşte hotărârile judecătoreşti pune în pericol viitorul acestei ţări.
Nerespectarea sau aplicarea discreţionară a legilor într-un stat duce la dictatură. Este un risc care nu trebuie lăsat să se întâmple. Asta se doreşte prin modul în care acţionează acum ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului la ordinul Guvernului României.
Nu putem lăsa viitorul copiilor dumneavoastră, a copiilor noştri la bunul plac al celor care conduc la un moment dat ţara.
Dacă acum se va întâmpla, viitorul va însemna întoarcerea înapoi cu 20 de ani, când doar partidul unic şi acoliţii lui contau.
Nu ne condamnaţi pentru că nu lăsăm să fie atacată democraţia!
Nu vă lăsaţi păcăliţi şi veniţi alături de noi pentru a asigura un viitor copiilor noştri.

Semnează,
Personalul didactic din învăţământul buzoian

Un comentariu:

Lilick Auftakt spunea...

Ce ar fi ca, pentru reciprocitate, sa nu mai plateasca nici profesorii buzoieni taxele si impozitele?