vineri, 25 martie 2011

Se pare că în decembrie vom recupera tăierile salariale, dar când vor fi puse în aplicare hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile?

        "Depinde de ceea ce se întâmpla în economie, dar perspectiva financiară este bună. Dacă vom continua trendul şi în celelalte trimestre sunt foarte foarte mari şanse să recuperăm şi cealaltă parte din tăierile din 2010. (...) Sunt semnale foarte bune, mulţi indicatori sunt foarte buni, iar speranţa mea este că România iese din recesiune", a precizat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu. Acum câteva zile şi preşedintele Traian Băsescu a afirmat că la sfârşitul anului bugetarii ar putea să revină la nivelul salarial de dinainte de tăieri. 
         Este foarte bine că se gândesc să ne dea înapoi banii pe care ni i-au luat pe nedrept, dar o problemă la fel de gravă este faptul că nu sunt puse în executare hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile. S.I.P. Sector 1 a obţinut câteva astfel de hotărâri, dar, din păcate, ele nu pot fi aplicate.

5 comentarii:

Sandul spunea...

Imi place cand sunteti echilibrat in postari...Va sta mult mai bine asa decat atunci cand sunteti politician.

Daniel Mălăelea spunea...

Mai si gresesc, dar sunt un om corect si am intentii bune. Incerc sa fac tot ceea ce pot pentru ca familiei mele, colegilor mei de breasla, romanilor, in general sa le fie mai bine. Eu nu mint, nu fur, nu insel. Am si eu, ca orice om, defectele mele. Uneori sunt prea naiv si cred prea mult in oameni, iar alteori nu pot sa raspund oamenilor rai cu aceeasi rautate.

Adrian spunea...

Si totusi, despre care parte din recuperari este vorba? Pana acum nu s-a recuperat absolut nimic! Acel 15% (fata de salariul diminuat si nu fata de cel initial)incepand cu luna ianuarie 2011 este, de fapt, o esalonare a salariului 13, cu dezavantaj fata de salariati. Daca salariatii ar fi primit in ianuarie salariul 13 si-ar fi achitat impozitele si taxele pentru care, in multe cazuri, ar fi beneficiat de reduceri cu 10%. Pe cand asa, am inghitit deja o mincina. Asta (cu recuperarea integrala in dec. a.c.) este inca o minciuna intr-un sir neintrerupt care a inceput in octombrie 2008. S-ar putea sa fie ceva cresteri salariale in lunile premergatoare alegerilor locale si parlamentare.
P.s. Singurele adevaruri ale actualului guvern au fost cele cu privire la coborarea nivelului de trai.

Daniel Mălăelea spunea...

Asa este precum spui, Adrian. Ne-au ,,majorat'' salariile doar cu o mica parte din ceea ce ne-au taiat, ne-au luat toate primele, premiile, sporurile si mai vor sa le fim si recunoscatori. Pardoxal este faptul ca o mare parte dintre colegii de breasla ar vota si maine tot cu PDL.

Sandul spunea...

Ar vota cu PDL pentru ca si ceilalti sunt absolut la fel.Incepeti sa fiti politician...