joi, 11 februarie 2010

Susţin sistemul de listă

,,La această oră, singurul candidat susţinut de majoritatea covârşitoare a PNL este Crin Antonescu. El este liderul indiscutabil al partidului, datorită rezultatului bun obţinut la alegerile prezidenţiale. Nici un alt contracandidat nu va putea să îl învingă. Se poate discuta cine va face parte din echipa de conducere, dar nu cred că Antonescu poate fi învins.''(Dan Radu Ruşanu)
Deşi nu sunt (încă) membru al PNL, exprim şi eu opinia că este necesar, în contextul politic actual, sistemul de alegere a membrilor Biroului Politic Central propus de Crin Antonescu. M-aş bucura ca din lista propusă de Crin Antonescu să facă parte şi Ludovic Orban, Călin Popescu-Tăriceanu, Andrei Chiliman, Radu Stroe, Mihai Voicu, Alina Gorghiu, Gabriel Berca, Norica Nicolai, Varujan Vosganian, Mircea Diaconu, Romeo Stavarache. PNL nu îşi poate permite să piardă niciunul dintre aceşti importanţi oameni politici. Avem nevoie de toţi pentru ca partidul să crească în anii următori şi să ajungă să împlinească speranţele noastre.

5 comentarii:

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Daniel,
Reiau aici ceea ce ti-am raspuns si pe blogul lui Mihai Voicu cu mentiunea ca, cel putin din acest punct de vedere, de aceasta data, am o opinie contrara tie. si asta pentru ca:

Asa cum spui tu, si se pare ca sustine si Mihai, ar fi OK sa se intample. Numai ca, sa nu uitam, in PNL sunt multe, dat multe, ORGOLII si POLITE de platit unuia sau altuia. De aceea cred ca nu e veridica o atare ipoteza, de lista pe care sa gasim diverse curente de opinie si lideri din partit. Pur si simplu nu cred asta si, fara a avea pretentia de a fi un cunoscator initiat, am impresia ca va fi un congres mai "special"!
Vom vedea!

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Daniel,

Uite ce se spune aici:

http://www.impactnews.ro/Politic/Posibil-tandem-Orban-Tăriceanu-împotriva-votului-pe-moţiuni-la-Congres-29271

Si atunci????

Daniel Mălăelea spunea...

Sa speram ca Dumnezeu le va da liderilor nostri luciditatea de a alege cea mai buna varianta pentru partid si pentru Romania.

Daniel Mălăelea spunea...

"Nici măcar o persoană nu poate fi şi pe lista mea şi pe lista lui Orban. Am acţionat de multe ori în aceeaşi direcţie cu Ludovic Orban şi cu alţi colegi. Nu am făcut niciodată un cuplu politic cu Ludovic Orban sau cu altcineva. Nu am de gând să negociez sau să fac compromisuri pentru a păstra sau recâştiga funcţia de preşedinte. Sigur că e posibil orice. Din punctul meu de vedere, e esenţial, şi miza PNL nu este dacă eu, X, Y, Z, vom fi sau nu vom fi pe aceeaşi listă. Eu mi-aş dori ca toţi oamenii de vârf ai partidului să fie împreună cu mine în această echipă, inclusiv Ludovic Orban, categoric"(Crin Antonescu).
De ce nu gandesc si ceilalti asa? Ce bine ar fi sa renunte toti la orgolii personale.

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

"D-le Presedinte, nu sunt adeptul unei astfel de modalitati in care sa ne alegem conducerea centrala a partidului, o consider relativ nedemocratica si, cu siguranta, "inamicul" competitiei. TOTUSI, avand in vedere faptul ca o asemenea lista este propusa de catre dvs., am certitudinea ca o sa contina liberali adevarati, demni, fideli principiilor liberale, tineri si mai putin tineri, doamne si domni, corecti, integri si comunicativi. Propunerea pe care tin sa o supun atentiei este acea de a lasa lista deschisa, macar pentru 1-2 locuri, si sa cereti membrilor PNL sa se AUTOPROPUNA, functie de autoevaluarea fiecaruia, dvs. fiind cel ce veti fi ales intr-un final.
Fac aceasta propunere pentru ca observ multi membri de partid care au fel de fel de sugestii, de critici, de laude, de..., de...., fata de activitatea dvs. si a conducerii PNL. Haideti sa vedem cine crede ca poate face parte dintr-o asemenea echipa de conducere, pe ce motive si cu ce obiectiv. E doar o propunere si rog a fi tratata ca atare. Cu stima, Costi"

Acest comentariu l-am postat pe blogul d-lui presedinte Antonescu, dupa ce acesta a scris un articol legat de scrisoarea deschisa de azi a lui Codrin Scutaru.

Ce credeti despre asta?