marți, 16 februarie 2010

Românii cred că medicii şi profesorii merită cele mai mari salarii

Medicii şi profesorii ar trebui să aibă cele mai mari venituri. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.

Cu un procent de peste 39%, medicii se situează pe primul loc în aprecierile românilor, urmaţi îndeaproape de profesori, cu aproximativ un sfert dintre preferinţe – 23,68%. Locul trei este ocupat de cercetători, cu 16,94% dintre voturile participanţilor la sondaj.

Nu la fel de meritorii sunt, în opinia românilor, judecătorii sau poliţiştii – aceste două categorii profesionale au obţinut în evaluările privind recompensele salariale sub cinci procente (4,99%), respectiv, 3,68%. La coada clasamentului se situează parlamentarii (2,45%), procurorii (2,18%) şi funcţionarii din diverse insituţii publice (primării – 0,95%, insituţii culturale – 0,8% şi ministere – 0,47%).

Sursa: www.evz.ro

Dacă românii consideră astfel, atunci Băsescu şi Boc nu sunt români? De fapt aşa şi este. Ei sunt pedelişti. Ce bine ar fi ca şi de această dată Băsescu şi Boc să ţină cont de ceea ce doresc românii. Parcă aşa ne prostesc ei cu rezultatele referendumului, nu?


11 comentarii:

Anonim spunea...

Daca am injumatati salariile la cei 8 000 judecatori (sa scriu si in litere opt mii :))) si am distribui suma economisita la cei 200 000 (doua sute de mii ) profesori ....oare ar creste cu 2 (doi ) % salariul prof ? NU CRED ! Concluzia....mult prea multi exclusi din alte domenii si au gasit locul in invatamant...nu se mai poate!! A ajuns funia la par..!!

Daniel Mălăelea spunea...

Cand o sa dea banca falime3nt, te intorci in invatamant?Ai vrea tu,
dar nu o sa mai ai loc.

Anonim spunea...

:))) stii cum am ajuns eu in dezastrul de la Media in 2001 ? Mi au pus o foaie in fata in iulie la titularizare ...am iesit al 2 lea pe Bucuresti din 300 de oameni si am ajuns acolo... In 2003 am luat a doua nota in Dolj si la 30 sutimi ...ma titularizam la liceul unde am terminat ...Carol...cel putin 10 copii la meditatie pe luna..venituri decente deci .Dar...n a fost sa fie !:)....asta e viata...Vezi ca mai sunt si acum rezultatele de la titularizare pe net....Asta vara ....m am detasat tot prin CONCURS SCRIS ...chiar daca cu o nota ce nu mi face cinste...Am avut in fata posibilitatea de a ajunge in Sf Sava ....M Viteazu...se poate verifica..:)La banca
am ajuns fara absolut nici o pila printr un simplu CV pe ejobs.ro...ce am acolo sus la mansarda n arecum sa mi ia nici un faliment..:) Din pacate ...sau din fericire nivelul profesorilor e atat de jos incat cu tot ce am uitat eu de cand nu ma mai ocup de matematica....si tot...nu mor de foame. Si apoi...m o tine nevasta mea ca e medic si castiga mai bine....:))) O sa zici ca iar sunt dusmanos da stii ca e vorba aia cu ....cainele moare de drum lung si...(e adevarat ca asta mi se aplica si mie devreme ce tot scriu pe aici ) :)

Anonim spunea...

copiem incet incet modelul din tarile...,,occidentale''...in primul rand ce e mai rau de acolo..din pacate. Ei bine acolo...un profesor chiar daca nu moare de foame ...chiar daca o duce infinit mai bine ca aici dar ca nivel de salarizare e tot la coada listei...bugetare. Eu am ajuns profesor pt ca am avut ca...mentor..sa zic asa un om cu 2 apartamente cumparate din meditatii...am ajuns insa ...cam tarziu...in bransa. S au schimbat timpurile....nu mai e matematica nici 1/4 din ce a fost..Asta e !...ne adaptam....insa de aici si pana la a plange ca nu am loc in invatamant...e cale lunga...

Daniel Mălăelea spunea...

Marius, nu as fi crezut niciodata ca esti o jigodie. Tu nu ai caracter. Nu ti-am facut rau niciodata. Chiar daca ai nemultumiri legate de sistemul de invatamant, chiar daca ai avut probleme in Media, ar trebui sa recunosti faptul ca eu nu am nicio vina. Eu nu mai am ce sa discut cu tine. Am sa-ti sterg toate postarile viitoare. Nu meriti atentia mea. Sper sa nu ma intalnesc niciodata cu tine. Mi-ar fi rusine de rusinea ta.

Anonim spunea...

Romania este o tara unde castigi nu in functie de cat produci , ci de cat de "smecher" esti.

Cum credem noi , niste bieti creduli , ca se poate echilibra economia acestui stat cand unii nu produc nimic , si consuma cat 100 , chiar daca celor care produc , li se fura de la gura .

Desi stiu ca atat dumneavoastra , domnule Malaelea , cat si eu, antipatizam aceasta idee....o noua revolutie bate l usa...de aceasta data nu va fii indreptata impotriva unui singur om sau a unui partid ...ci a celor care au facut avere pe nimic si stau ca puricii pe spinarea Romaniei .

Din pacate, daca se va intampla asa , impreuna cu acestia vor cadea si multi care au muncit pentru ce au .

Da ,stiu, acest lucru pare irealizabil cand vedem cum romanii merg l munca si l scoala prin " Lacul Bucuresti" iar acesti primari incompetenti inca stau pe functii .

In SUA erau de mult la pascut cu vacile , si daca ma contraziceti zicand " CINE E SUA ? CINE E ROMANIA ?" , va raspund ca in statele mai putin dezvoltate din America de Sud ii mazileau .

Claudiu Gabriel Duta

Anonim spunea...

In concluzie...in nici un caz nu ma mai intorc acolo...fie numai si pt faptul ca din Unirii ..de acasa pana n Damaroaia as pierde cel putin
o ora jumatate pe drum..pt 10 milioane nu se merita. Si ca sa ajung la 20... gradatii merit..etc..trebuie sa.. ham ham.!!..pupat mana.....Stii tu cum e ...Si apoi in mediul de la Media clar am fost si as fi un..inadaptat

Daniel Mălăelea spunea...

Iti mai raspund acum. Pentru gradatia de merit nu am pupat mana nimanui. Gradatia de merit o acorda ISMB si nu directorul. Eu, spre deosebire de tine, muncesc mult. Am tot felul de activitati extracurriculare si extrascolare, merg la cursuri de formare si perfectionare, scriu articole, am scris o carte. Merit gradatia de merit. Nu ai dreptate. Imi pare rau, Marius. Nu ma asteptam. Eu nu am vazut in tine un dusman, ci, din pacate pentru mine, un prieten.
Poti sa-ti pastrezi ideile pentru tine. Pe blogul meu nu vor mai aparea prostiile tale.

Anonim spunea...

Nenea "INADATPATU" dumneata chiar nu pricepi ca aici lumea nu vrea sa discute despre frustrarile dumitale???

Ai vrut sa ajungi mare bogatas facand matematica? Esti tare prost !! Trebuia sa te faci camatar !!

TRIST!

Claudiu Gabrie Duta

Anonim spunea...

Recunosc ca nu ai nici o vina...nu mi ai facut rau niciodata si sper ca...vreodata ...o sa ti dai seama ca nici eu nu am facut si nu ti fac nici un rau tie! Nu e prima oara cand am zis asta...nu stiu de ce te superi pt. ca nu s nici cat un sfert din cel mai....mic dusman al tau...:)) ca sa vb in termenii astia de ...dusmanie :) Imi pare rau ca nu ai un pic de simt al umorului...si un pic capacitatea de a privi lucrurile mai detasat....macar asa din cand in cand...Imi pare rau daca prin ceea ce am scris eu aici ti am stricat niste jocuri....sau nu stiu ce sa zic..

Daniel Mălăelea spunea...

Domnul acesta care de un an de zile ma innebuneste pe mine cu prostiile lui este fostul profesor din Media Marius Ţapelea. A venit timpul să-i spunem...ADIO!