marți, 16 februarie 2010

Putem învăţa să fim toleranţi

Recomand tuturor filmul ,,Şatra'' regizat de Emil Loteanu. Poate că îi veţi înţelege mai bine pe rromi. Şi ei sunt oameni. Şi ei sunt cetăţeni români. Au şi ei, ca şi noi, uscăturile lor. Dar nu trebuie respinşi doar pentru că sunt rromi. Noi avem în Media destul de mulţi elevi rromi. Nu putem să îi tratăm altfel decât pe ceilalţi. Unii dintre ei sunt copii deosebiţi.


6 comentarii:

Anonim spunea...

si cine ma rog ar fi acei elevi rromi din media care ar fi mai "speciali" in sensul bun al cuvantului? cumva acea "satra de 5-6" care sta pe holuri in timpul orelor, se iau de cei mai mici ca ei, isi bat joc de aproape toata lumea si aproape intotdeauna cauta scandal? ca eu pana akuma nu am vazut nici TIGAN in media care sa merite respectul cuiva.

Daniel Mălăelea spunea...

Eu nu-i cunosc pe acei 5-6 care stau pe holuri.Dar au fost si sunt inca elevi rromi seriosi in Media.

Anonim spunea...

dati-mi si mie cateva exemple. sunt a 12-a si cunosc destule persoane din liceu si mai mult ca sigur nu cunosc decat un maxim de 2 persoane de etnie rroma care sa fie persoane de treaba. restul sunt doar niste "creaturi" care vin la scoala ca nu au ce face acasa si isi varsa frustrarile pe cei mai mici ca ei. am asistat la cateva faze din acestea in care erau cate 5-6 pe un boboc, doar din cauza ca acel boboc nu a lasat capul jos si nu a acceptat injuriile aduse la adresa lui. asa ca nu ii mai luati pe toti in brate daca nu ii cunoasteti asa de bine. nu conteaza cum se comporta la ora ci cum se comporta in pauze, pe holuri si in curtea scolii. e drept ca si destui "ARIENI ADEVARATI" se comporta la fel, insa asta nu inseamna ca ii sufar pe ei mai mult decat pe tigani.

Daniel Mălăelea spunea...

Elevule, sunt copii buni si copii rai. Nu conteaza etnia.

Anonim spunea...

Afirmatia cum ca elevii rromi de la noi din liceu , se luau de boboci mie mi se pare deplasata....conflictele de acest gen nu izbucnesc din cauza rasei.

De mine nu si-a batut nimeni joc niciodata aici in liceu . Au fost doar cativa colegi mai mari cu un an , care erau invidiosi si ii omora grija de mine .

SI CE CREZI ? ERAU ROMANI CU ACTE IN REGULA!!!

Mai bine hai sa avem grija cum ne comportam noi , nu cum se poarta alti . In Media daca stai in banca ta si esti linistit , nu tit face nimeni nimic, in alte licee in elevii de a 9-a curata pantofi, aici sunt tratati in mod egal , poate mai bine .

Claudiu Gabriel Duta

Daniel Mălăelea spunea...

Duta, asa gandesc si eu. Nu culoarea pielii contează, ci caracterul si educatia fiecaruia.