duminică, 21 februarie 2010

Floriana Jucan spune că Diaconescu a fost forţat să nu mai candideze


Cristian Diaconescu ar fi fost forţat să-şi retragă candidatura la şefia PSD. Afirmaţia a venit din partea jurnalistei Floriana Jucan, care a declarat că a primit, spre publicare, 36 de pagini de monitorizare, însoţite de suport video, în care social-democratul ar fi fost surprins în mai multe situaţii "compromiţătoare".

Se pare că gestul lui Cristian Diaconescu de a-şi retrage candidatura nu a fost deloc simbolic. Potrivit jurnalistei Floriana Jucan, social-democratul ar fi fost monitorizat, în perioada 1-10 februarie, de un serviciu a cărui identitate a rămas, încă, secretă.

În urma monitorizărilor, Diaconescu ar fi fost surprins în ipostaze suspecte, chiar denigratoare. Printre acestea se numără o vizită de patru ore la un "controversat om de afaceri", dar şi anumite aspecte care ţin de viaţa privată a social-democratului.

"Această monitorizare este adevărată. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de când merge cu soţia la cumpărături, până când merge la sediul SRI din Piaţa Constituţiei, sau când merge într-o vizită de patru ore, pe 5 februarie, la reşedinţa unui controversat om de afaceri. Ce m-a uimit la Diaconescu este că, în toată această perioadă, se deghizează: îşi pune fes pe cap, parchează pe străzi lăturalnice, îşi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a spus, la Realitatea TV, Floriana Jucan.

"Nu aş fi adus în discuţie acest subiect (cum n-am facut-o de altfel, în ultimele şapte zile de când îl cunoşteam) dacă astă seară, cu doar câteva ore înainte de vot, Cristian Diaconescu nu ar fi anunţat, surprinzător, că se retrage pentru a-l sprijini pe Mircea Geoană. În cele zece zile de viaţă, fostul ministru de Externe a avut mai multe întâlniri pe care cu siguranţă nu ar vrea să le vadă făcute publice. Am decis să îi înmânez întreg dosarul domniei sale, lăsându-i posibilitatea să se explice dacă doreşte acest fapt", scrie Floriana Jucan.

Sursa: www.realitatea.net

În ce ţară trăim? De ce au murit atâţia oameni nevinovaţi în Decembrie 1989, dacă tot nu ne-am câştigat libertatea? Este nevoie de atâtea servicii secrete doar ca să le folosească unii împotriva altora? Îmi pare rău de Cristian Diaconescu. Era unul dintre candidaţii cu şanse reale la câştigarea alegerilor în PSD





2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua ,

Vroiam sa va anunt despre un nou site , unic in Romania , prin ceea ce ofera vizitatorilor:

-Tradu orice cuvant sau text in orice limba !(romana , engleza , franceza , germana , italiana , etc)
-Asculta textul scris in Romana sau Engleza si trimite mesaje vocale la prieteni !

Daca considerati util acest site , raman recunoscator daca l-ati accepta ca si comentariu sau
daca exista posibilitatea adaugarii in blogroll .


http://www.onlinetranslator.ro


Va multumesc ,

Tudor

Dan Patrascu spunea...

Da stirea asta nu ar trebui sa treaca neobservata. Eu am inclus-o in update-urile ce le faceam la transmiterea live-text a congresului. Ma gandesc ca Floriana Jucan nu a iesit sa vorbeasca doar de dragul de a se afla in centrul atentiei. Deci ceva tot e la mijloc.