miercuri, 3 februarie 2010

Doamne, vino, Doamne, să vezi ce a mai rămas din oameni!

Vaccinarea copiilor împotriva gripei noi va începe cel mai devreme la sfârşitul acestei luni. Abia atunci speră specialiştii că vor fi finalizate testele în vederea aprobării vaccinului pentru categoria de vârstă 10 - 16 ani.

Oficialii din Ministerul Sănătaţii anunţaseră că, din februarie, imunizarea se va extinde şi la copii. Până în prezent, s-a efectuat testarea pe numai 36 de copii, în condiţiile în care ar fi nevoie de 100 de subiecţi. Pe copiii de până în 10 ani nu s-a efectuat niciun test.

SINCRON RADU IORDĂCHEL, directorul Institutului Cantacuzino: "Această testare se face în etape. Acum sunt în testare persoane între 10 şi 16 ani. Se va continua cu testarea la copiii cu vârste mai mici. Dacă suntem gata la sfârşitul lunii februarie, atunci sau la început de martie, se poate începe vaccinarea la cei de la 10 la 16 ani. Discutăm de grupe de vârstă de la 10 la 16 ani. Avem 36 dintr-o sută! Urmează apoi să se demareze testele pentru copiii sub 10 ani, tot aşa 50 - 50."

Părinţii care îşi dau acordul ca minorii să fie testaţi primesc, în total, 550 de euro.

SINCRON RADU IORDĂCHEL, directorul Institutului Cantacuzino: "Pentru prima perioadă, de 21 de zile de la aplicarea vaccinului, primesc 150 de euro şi urmărirea de până la şase luni, se primesc 200 de euro. Pentru minori mai primesc 200 de euro pentru perioada de internare. Plăţile se fac în baza unui contract civil. Contractul e supus legilor, se plătesc impozite."

Sursa: www.newsin.ro

Eu aş avea propunerea ca pe post de cobai să fie folosiţi copiii celor de la Institutul Cantacuzino şi cei ai responsabililor din Ministerul Sănătăţii care au pus la cale această ,,campanie''. Bieţii copii ai oamenilor sărmani!

11 comentarii:

Anonim spunea...

Ciudata schimbare de atitudine!...FOARTEEE CIUDATA! adicatelea stimabile cand facushi excursiune cu cercu matale de istorie pe banii naclaitzi...jegosi...murdari luati de la politicieni....scopul nobil scuza mijloacele. Acuma...nu mai e la fel! Daca bate vantu de la partid ne aplecam....ca o trestie mieroasa tot numa un zambet la nurii lu donshoara Alina :) mm?

Daniel Mălăelea spunea...

Cine te crezi, nesimtitule? De ce trebuie sa iti dau eu tie mereu socoteala? Viata sau sanatatea unui copil sunt nepretuite. Tu ai copil? Eu am si de aceea fac tot ce pot pentru a face bine unui copil. Tu stii ce inseamna sa vezi un copil fericit, fie si numai pentru ca a avut ocazia sa vada Manastirea Curtea de Arges? Sincer, as vrea sa vad cum arata nemernicul care poate sa sustina astfel de mizerii.

rasmina spunea...

Sunt convinsa ca numai un parinte cu retard mintal sever este tentat sa isi expuna copilul unei tastari de acest gen. Nimeni nu are de unde sti ce efecte pot aparea pe termen lung....se pare ca am ajuns o natiune de tot rasul daca nu suntem in stare sa ne protejam nici macar proprii copii....Si apopo de comentariul domnului Anonim de mai sus ..sa stiti ca si eu mi-as dori sa obtin fonduri pentru copiii mei din scoala sa-i pot duce in tara sa vada si ei macar o " farama' DIN FRUMUSETILE PATRIEI NOASTRE cu atat mai mult cu cat majoritatea copiilor nu au plecat niciodata din comuna natala fiind un sat realmente sarac , in care multe familii traiesc din acele alocatii si ajutoare date de primarie. Ma intreb oare conteaza banii chiar si cu tenta politica atat de mult sau bucuria unor copii???? Si ca sa glumesc un pic daca pot spune asa in urma cu vreo 8 ani tara era intr-o campanie electorala asidua....ne trezim in scoala intr-una din zile cu un domn care ne aduse un calculator...noi mirate am intrebat ce este cu el iar domnul respectiv ne-a spus sec ca este din partea unui partid....am semnat am pus documentele unde trebuia si evident ne-am bucurat...a doua zi hop un alt curier , un calculator si un xerox...evident un alt partid.....si uite cum peste noapte ne treziram si noi cu niste lucruri nesperate....ma intreb oare :" A contat oare cine facuse gestul???...nu prea.....reactia a fost cam aceasta ..." Sa tot fie campanie daca se procedeaza asa.....trimite-i Doamne peste tot pe unde scolile nu au si bine era daca se repata poveste macar la doi ani.....ne utilam si noi cei din rural scolile cu tot necesarul...."

Daniel Mălăelea spunea...

Multumesc, rasmina. Banii pentru excursia la conacul Bratienilor, conacul de la Golesti, Manastirea Curtea de Arges au venit de la Mihai Voicu in urma unei rugaminti pe care am postat-o public pe blogul meu. Dintre toti politicienii, bloggerii, oamenii de bine care au citit rugamintea mea a raspuns unul singur. Acest om m-a intrebat de cati bani am nevoie pentru excursie si nu mi-a cerut nimic in schimb.

Anonim spunea...

Viata sau sanatatea unui copil sunt nepretuite....ca si viata oricarui om de altfel.Trist....rasmina.. e ca oamenii se vand pe 2 lei. Ca se apleaca dupa cum bate vantu'...Cat e de justificabil ..nu stiu. Poate ca e ! Cine e fara de pata sa ridice primul piatra..e o discutie infinita...

Daniel Mălăelea spunea...

Prietene, poate ca tu te-ai vandut. Eu, nimanui, niciodata. Sa iti fie clar acest lucru. Eu sunt liber sa cred in anumite persoane, in anumite institutii. O fac cu responsabilitate, cu incredere, cu constiinta faptului ca este nevoie de implicarea mea.

Anonim spunea...

eu unul cred ca daca era mediatizat faptul ca se dau cate 500 euro pentru cine isi aduce copilul sa fie cobai la vaccin, era de mult atins acel numar de 100 de cobai. pardon copii.

Daniel Mălăelea spunea...

Si eu sunt la fel de convins. Romanii sunt saraci. Si pentru 100 de lei multi ar face orice.

Anonim spunea...

Oare de ce suntem in aceasta situatie mizerabila! De ce ne facem din copii cobai....cine conduce tara asta ? Ne dau 2 lei pt. o excursie odata in 4 ani ca sa obtina votul si sa poata fura in continuare....PNL, PDL PSD, ....toti o apa si un pamant.
Manipuleaza profesori ca acestia sa poata manipula minti necoapte din medii sarace....copiii la randul lor sa si poata influenta parinti cu un nivel precar de educatie.

Daniel Mălăelea spunea...

Ce castigi, colegule, daca faci aceste mizerii? In general, eu fac bine oamenilor. Tie ce rau ti-am facut? De unde atata dusmanie. Crede-ma ca imi este greu sa inteleg.

Anonim spunea...

Imi expun un punct de vedere....n am nimic cu tine. Asta cred eu despre niste lucruri pe care le fac...unii si altii! Nu mi ai facut nici un rau .nu cred ca ti fac vreun rau.....nu stiu ce te deranjeaza pana intr atat o discutie ...pana la urma de principiu. Noapte buna!