luni, 10 noiembrie 2008

Sute de mii de profesori intră în grevă de avertisment

În mii de şcoli din România, astăzi, timp de două ore nu se vor face cursuri. Sute de mii de profesori vor fi în grevă de avertisment ca să-i constrângă pe guvernanţi să le dea salariile mărite. Vor începe însă ziua cu pichetarea Parlamentului, timp de câteva ore.

Sindicaliştii afliaţi la FSLI, FEN, Alma Mater şi Spiru Haret vor picheta Palatul Parlamentului şi de la ora 12 vor intra în grevă de avertisment, timp de două ore.

''Trebuie să ştie şi elevii şi părinţii că în aceste două ore tot programul se desfăşoară la şcoală, doar procesul instructiv-educativ nu se va desfăşura. Toţi elevii sunt în şcoală şi sunt obligaţi să stea la oră'', a precizat Mariana Becic, vicepreşedinte FSLI.

Pentru pichetul din faţa Palatului Parlamentului, dascălii s-au pregătit cu veste, baloane şi pancarte.

Federaţia "Spiru Haret" a mai decis că va intra în grevă generală pe 18 noiembrie alături de celelalte sindicate şi că va sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica execuţia bugetară în educaţie, în anul 2008. Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" va participa la acţiunile comune de protest sub deviza "Numai împreună vom învinge!".

''S-a intocmit o diligenţă pentru darea în judecată a Guvernului, deci noi nu dorim greve, nu dorim mitinguri, nu dorim să stresăm elevii'', a precizat Aurel Cornea, preşedinte FSLI.

Marţi, sindicaliştii se vor întâlni din nou cu membrii guvernului ca să discute despre problemele salariale.

Sursa: www.realitatea.ro

Niciun comentariu: