miercuri, 26 ianuarie 2011

Oana Sârbu a acceptat invitaţia mea de a veni în mijlocul elevilor din Colegiul Tehnic Media

        Eu o iubesc pe Oana Sârbu de vreo 24 de ani. Îmi place mult de tot atât ca actriţă, cât şi ca interpretă de muzică uşoară. Atunci când a apărut filmul ,,Liceenii'', eram elev în clasa a 10-a la Liceul Economic din Târgu-Jiu. Am mers de 9 ori într-o săptămână la cinematograful ,,Dacia'' ca să văd acest minunat film. A fost unul dintre filmele care m-au marcat. E uşor să-şi imagineze cineva cât am fost de bucuros, când am venit ca profesor titular chiar în liceul în care s-a filmat acest film. Mai mult, foarte multe scene, precum cele din filmuleţ, s-au filmat chiar în sala în care de vreo 7 ani predau orele de istorie. 
       Zilele trecute am îndrăznit să o rog pe Oana Sârbu să vină în Colegiul Tehnic Media pentru o întâlnire cu elevii noştri. I-am explicat că este fostul Liceu Industrial nr. 16, liceul în care s-a filmat ,,Liceenii''. A acceptat cu mare bucurie şi a rămas să stabilim ziua în care să vină. Pentru că acum vom intra în vacanţă, am considerat că ar putea să vină în cea de-a doua săptămână din semestrul al II-lea, adică în jur de 14 februarie. Sper că elevii mei se vor bucura.


10 comentarii:

Geta spunea...

Si eu l-am vazut de sapte ori, zilnic in acea saptamana cat a rulat la noi la cinema si de alte cel putin zece ori, dupa.
N-am stiut ca s-a filmat la Media.
Maine o sa-l vad din nou si o sa ma uit la detaliile legate de liceul dumneavoastra.
Nici nu ma gandeam atunci, ca intr-o zi o sa ma cheme Geta.

Costi spunea...

Daniel, multumeste-i si din partea mea si a generatiei de 1984 - 1988 de la liceul "Tudor Vianu" Giurgiu :)

Daniel Mălăelea spunea...

Costi, am fost liceeni in aceeasi perioada? Eu am facut liceul in perioada 1985-1989.

Dragos (fostul 12 c) spunea...

Foarte interesant ..o sa imi fac timp sa trec pe la liceu in ziua aia ;)

Anonim spunea...

Ati putea sa ma anuntati pe YM cand va fi aceea zi ? Chiar mi-as dori sa vin la liceu. Ciorap Claudiu

Daniel Mălăelea spunea...

Claudiu, urmareste postarile de pe blog. O sa anunt ziua cand o sa vina. Cred ca in jur de 14 februarie.

Bianca spunea...

Foarte frumos! Si eu am fost extrem de fericita cand am realizat ca am stat in aceeasi camera de camin in care au stat si baietii si am invatat in aceleasi sali ca si protagonistii filmului.

Daniel Mălăelea spunea...

Eu nu stiu in ce camera au stat baietii, desi am locuit aproape 7 ani in acel camin.
Bianca, incerc sa mi te reamintesc, dar nu reusesc. Stiu ca ai fost eleva noastra in clasa a 9-a. Mai stiu ca fetele vorbeau foarte frumos despre tine. Poate o sa am ocazia sa te revad.

Bianca spunea...

Nu mai stiu cine ne spusese ca s-a filmat si la parter si la etajul 1. Am fost eleva dvs in clasa a 9a si primul semestru din clasa a 10a. Stiu ca auzisem despre dvs ca sunteti exigent si la prima lucrare m-ati laudat si m-am simtit tare bine! Am ramas cu amintiri frumoase de acolo...Cu siguranta o sa ne revedem. Din pacate nu mai stiu numele doamnei profesoare de biologie, o femeie extraordinara si a domnului profesor de fizica. Iar cat despre dvs: jos palaria!

Daniel Mălăelea spunea...

Mi-a parut rau ca ai plecat. Erai o eleva buna. Doamna de biologie se numeste Rodica Jidoveanu, iar domnul de fizica este Aurel Barbu. Poate treci intr-o zi pe la liceu sau poate treci pe la partid. Vreau sa te revad, desi au trecut vreo 4 ani.