miercuri, 5 ianuarie 2011

Gânduri la sfârşit de semestru

Ne pregătim să încheiem semestrul I. Principala mea preocupare este acum aceea de a reuşi să-i determin pe elevii cu rezultate foarte slabe să se autodepăşească şi să recupereze lacunele în pregătire astfel încât să reuşească să promoveze. Sigur că am şi elevi foarte buni, dar sunt tot mai puţini. Din nefericire, sunt din ce în ce mai numeroşi elevii cu rezultate mediocre. Nici nu putea să fie altfel în condiţiile în care aceştia preferă să frecventeze sporadic orele de curs. Trebuie să recunosc că duc nostalgia anilor în care în această perioadă eram preocupat de pregătirea elevilor calificaţi la faza pe sector a olimpiadei şcolare de istorie. Au trecut acele vremuri. Elevii de astăzi nu mai sunt la fel de motivaţi pentru performanţă ca aceia de altădată. 
În săptămânile următoare le voi face elevilor mei o bucurie şi îl voi aduce în mijlocul lor pentru o oră de dirigenţie pe profesorul George Şovu, autorul romanelor ,,Liceenii'',  ,,Declaraţie de dragoste'', ,,Extemporal la dirigenţie''.

6 comentarii:

Geta spunea...

N-ati vazut cu ce masini vin la scoala cei care au permis.
Credeti ca mai au nevoie de istorie, matematica, romana?
Viitor de aur tara noastra are si nu mai putem schimba nimic.

Anonim spunea...

Treaba cu masinile si permisele de conducere este o chestiune puerila. Cati dintre elevi vin cu masina la liceu ? nici 5% ! Faptu ca vin cu masina la liceu nu exprima nimic .In statele din afara este mult mai mare ponderea de elevi-soferi. Ce nu intelege cu adevarat lumea in Romania este ca dupa fiecare revolutie , valorile care erau aplicate inainte de revolutie pica si trebuiesc inlocuite cu altele. Din pacate in Romania de la dictatura s-a trecut la libertinism in loc de libertate. Eu cred ca situatia noastra este foarte asemanatoare cu cea a rusilor...social ma refer. Lansez o provocare pe blogul domnului Malaelea pentru toti cei care citesc acest articol.
Care este asemanarea ?


Claudiu Gabriel Duta

Daniel Mălăelea spunea...

Domnule Duta, sper ca nu te gandesti si tu la faptul ca Traian Basescu ar dori sa-l copieze pe Putin. Basescu poate mai mult. Si o sa vrea mai mult.

Daniel Mălăelea spunea...

Domnule Duta,imi dau seama ca nu am gresit atunci cand am dorit sa ramai aproape de mine. Bravo!

Anonim spunea...

Eu ma gandeam la ceva mai mult teoretic. Ma gandesc la faputul ca poporul rus este nemultumit de caderea URSS dintr-un singur motiv: slabirea autoritatii statului . Acest lucru a dus la aparitia foarte multor grupuri de interese si grupari mafiote.Clasa de mijloc este ca nu exista . Unii sunt foarte bogati iar altii foarte saraci. Acest lucru sa intamplat si in Romania . Valoarea si capacitatea omului a fost inlocuita de goana dupa bani, faima si putere. Aveti dreptate domnule Malaelea , actuala putere pune in practica foarte bine aceasta teorie si devine un Clan Politic Mafiot.De ce ar fi interesati in formarea uni sistem de invatamant care sa formeze oameni capabili ? De ce sa nu profite cat mai mult de aceasta confuzie de dupa revolutie? Au nevoie de un popor de dobitoci care sa se hahaie la fiecare alegeri cand prind cate un mic sau un castron de fasole. TRIST


Claudiu Gabriel Duta

Anonim spunea...

Cum sa fie motivati elevii,cand vedem in jurul nostru ca toti cei care nu au invatat la scoala sunt acum marii patroni,sunt cei care invart lumea asta dupa bunul lor plac,sunt cei care fac legea,sunt cei care ,,taie si spanzura"pt ca au intrat in partidul la putere...De ce e nevoie de scoala cand totul se raporteaza la bani?Daca ai bani,ai si scoli...de care vrei!